Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

The Old Farts: Kempische rock iconen starten nieuwe band

The Old Farts

Op 15 april presenteert Het Debuut in Westerlo het eerste optreden van The Old Farts, een gloednieuwe 70's Rock Tribute band dewelke een eerbetoon brengt aan de hardere rockmuziek uit de periode eind jaren ’60 tot in de vroege jaren ’70.

De band werd eind 2022 opgericht rond de broers Jan en Luc Van Dessel (resp. drummer en gitarist), 2 iconen uit de Kempische rockscene die begin jaren ’70 furore maakten met hun blues-rock band “Tails Blues”.

In 1979 schakelde de band van muzikale richting naar prog-rock en werd de naam omgedoopt tot "Tails Blue", de band waarmee ze uiteindelijk in ’84 een platencontract versierden bij Mausoleum Records. Later doken de broers nog regelmatig samen op in diverse andere bands, maar helaas was Jan door een rugletsel een aantal jaren geleden genoodzaakt zijn carrière als drummer stop te zetten. Echter, dankzij een speciaal ontwikkelde drumstoel zag hij onlangs de mogelijkheid om zijn muzikale carrière terug te kunnen hervatten.

The Old Farts zijn:  “Jan Van Dessel op drums, Luc Van Dessel op gitaar, Wim Wouter op Bass en zanger Wim Horemans”.   

 Jan was destijds vooral bekend om zijn legendarische drumsolo’s bij Tails Blue, waarvoor hij ook een vermelding kreeg in het Guinness book of records. Verder was Jan tevens actief als drummer bij de bands: “Boogie Clowns, The Rectifiers, The Mix, Outfit,  Jimmy Lawton, Stewart Barnes Band en Strange Fruit”.

Luc was de laatste 10 jaar vooral gekend als gitarist van de female fronted rockband “Scarved”, dewelke 3 full albums uitbracht en diverse Internationale successen oogstte.  Voordien was Luc tevens gitarist bij de bands: “Undercover, Boogie Clowns, Rock Circus, The Rectifiers, Onderbronders en The Clownheads”.

Wim Wouters was destijds de bassist bij Tails Blue, Undercover, Boogie Clowns,  Rock Circus en The Clownheads.  Hij was tevens ook de originele bassist bij Scarved, waarmee hij de eerste 2 albums maakte en diverse clips opnam. Daarna speelde Wim nog een aantal jaren bas bij de band “BlackJack”.

Wim Horemans was de leadzanger van Undercover en The Clownheads. Voordien maakte Wim deel uit van de coverband “Tush” en is hij de laatste jaren ook nog actief in de akoestische coverband “Bed & Breakfast”. Daarnaast treed Wim tevens regelmatig op als solo artiest met enkel akoestische gitaar.'

The Old Farts geven hun aftrap op 15 april in zaal ‘Het Debuut” Boskant 10 Westerlo. Deuren open vanaf 20:00 u, aanvang 22:00 stipt - lucas.vandessel@skynet.be

Boskant 10, Westerlo, België

The Old Farts

Deel dit artikel