Op zaterdag 12 december organiseren Scouts de Buecken uit Herentals en Scouts Lille een Oldie Avond ten voordele van Pater Kristiaan, beter gekend als de Moeze.

40 jaar traditie

De Oldie Avond is een traditie die al 40 jaar meegaat en normaal in zaal t' Hof in
Herentals georganiseerd wordt. Jong en oud kijkt jaarlijks reikhalzend uit naar dit feest.

De opbrengst wordt elk jaar aan Pater Kristiaan geschonken die er mensen mee helpt die zijn hulp goed kunnen gebruiken.

Guy Cronin (organisatie) : "Normaal had dit jubileumjaar een feesteditie moeten worden. We dromen al langer van een (spiegel)tent op de Grote Markt. Dat zal er nu niet inzitten."

Door de corona maatregelen hebben de organisatoren net als zo veel verenigingen hun plannen moeten staken. Maar ze bleven niet bij de pakken neerzitten en besloten om een alternatief te zoeken. Zo kwamen ze uit bij een radio-uitzending.

Jeroen (Jokke) Pauwels (organisatie) : "Met deze radio uitzending hopen we warmte en verbondenheid bij de mensen thuis te brengen. Mensen zitten al lang thuis en hebben weinig om handen in deze sombere donkere dagen. Daar willen wij iets aan doen door mensen in hun eigen woonkamer een fijne gezellige avond te bezorgen."

Radio van de goeie ouwe tijd

Om de radio uitzending mogelijk te maken, namen de scouts contact op met Radio Storm die regelmatig radio maken vanuit hun galerie in de Nonnenstraat te Herentals.

Geert Verbist (Radio Storm) : " Toen ik de plannen van de scouts hoorde, moest ik niet lang nadenken om onze medewerking te verlenen. Het is een mooi initiatief dat we graag willen ondersteunen."

De uitzending zal opgenomen worden achter gesloten deuren vanuit de Kapel in de Wolstraat te Herentals. Dit decor is de ideale setting om de sfeer van weleer op te roepen tijdens de uitzending. Uitbater Erik Thys stelt zijn accommodatie graag ter beschikking.

De uitzending zal uitgezonden worden door een livestream die bekeken en beluisterd kan worden via www.kempischkanaal.be

Speciaal om ook de oudere luisteraars te kunnen bereiken, zal de uitzending ook te horen zijn op de radio. Omroep Neteland FM zal een deel van de uitzending op antenne gooien. Te beluisteren via 107.4 FM

Martin Lieckens ( Omroep Neteland FM) : "Onze presentatoren hebben allen een warm hart en stonden met plezier hun zendtijd voor een keer af om dit goede doel te ondersteunen. Door onze uitzending zal de Oldieavond te horen zijn van Lier tot Laakdal"

Pret gegarandeerd

De scouts zouden de scouts niet zijn als ze niet zouden zorgen voor een avondje top entertainment:

Ze wisten enkele DJ's van formaat te strikken:

DJ Smakke zal presentatie en muziek tijdens de eerste uren voor zijn rekening nemen.Nadien zullen "den beir van Hertals" (Patrick Gielis) en "Nasty Rasty" (Frank Rastelli) het roer overnemen.

Afsluiten doen ze traditiegetrouw met ,Hertals finest, dj BEX.

Er zal tijdens de avond niet alleen muziek te horen zijn maar er zullen interviews, filmpjes, beelden uit de oude doos en een tombola-uitreiking te zien zijn. Mensen zullen ook kunnen deelnemen aan een zoom party via webcam en bij elkaar kunnen binnen kijken om zo hopelijk één gigantische dansvloer kunnen creëren.

Spijs en drank ten voordele van de Pater

Om opbrengsten te genereren wordt door de scouts een take away georganiseerd aan de kapel in de Wolstraat te Herentals.

Tussen 16 en 20u kunnen mensen verschillende pasta's afhalen. Er zijn ook heerlijke desserts voorzien.

Robbe Vervecken (scoutsleider) : "Met de Oldie avond is het altijd belangrijk om vooraf een goei fondke te leggen. Met een deel van de opbrengst kunnen we onze leden een fijn zomerkamp bezorgen."

Om de dorst te lessen verkopen de scouts hun eigen BAST bier dat in Herentals en omgeving goed gesmaakt wordt. De opbrengst is normaal voor de bouw van ons nieuw scoutslokaal maar gaat nu volledig naar de pater.

Daarnaast kan ook de typische tombola niet ontbreken op de Oldie Avond.

Het is ongelofelijk dat na een ontzettend zwaar jaar de lokale handelaars toch nog massaal hun warm hart laten zien en ons goed doel blijven steunen. Zo lieten o.m. Vinterra, Trapper, en Van Eccelpoel voorzagen al mooie tombola-prijzen.

Andere handelaars die willen steunen, contact opnemen met rosyh@telenet.be.

Bestellen kan via de volgende link : https://forms.gle/6TgwBvLq8NucSryN8

Mensen zullen ook rechtstreeks giften kunnen storten op het BE94 0636 6851 2214 van de Oldieavond. Giften vanaf 50 euro kunnen een fiscaal attest ontvangen.

Hiervoor neem je best vooraf contact op met rosyh@telenet.be

"Nu meer nodig dan ooit"

De Moeze mocht vorig jaar 90 kaarsjes uitblazen. Wie denkt dat hij zijn uren slijt in het klooster, heeft het mis... Elke dag trekt de pater nog de baan op en bezoekt hij zigeuners, woonwagenbewoners en kermisuitbaters doorheen het Vlaamse land.

Pater Kristiaan : " De corona crisis hakt er serieus op in. Mensen die het anders al moeilijk hebben, kunnen nu amper het hoofd boven water houden. Ik heb de laatste tijd al zeer schrijnende situaties gezien. Ik ben blij dat de scouts op deze manier toch nog proberen om aan centen te geraken zodat ik deze mensen kan blijven helpen."

Safety First!

De scouts kregen voor hun evenement de toelating en steun van het stadsbestuur. Het spreekt voor zich dat alles moet georganiseerd worden volgens de geldende maatregelen. De organisatie zal dan ook alles in het werk stellen om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen.

We roepen de mensen dan ook op om ons initiatief op een correcte manier te
beleven en niet fysiek met andere mensen af te spreken maar alles vanuit de eigen huiskamers te beleven.

Doe net hetzelfde als andere jaren

Om de juiste sfeer te scheppen roepen de organisatoren op om net hetzelfde te doen als je in normale tijden een avondje gaat stappen...

Spreek vooraf af met uw vrienden via de webcam.  Trek uw sjiekste kleren aan

Wat gel voor de venten en make up voor de vrouwtjes. Een hakje is er niet over maar vergeet geen platte schoenen voor op den dansvloer. Leg een goei fondke en ga eerst gezellig uit eten in uw eigen living. Jij zorgt voor de sfeer en gezelligheid, wij voor een overheerlijke maaltijd.

Na het eten trekken we de boel op gang. Tafels en stoelen aan de kant en dansen maar.'