Het oldiesfestival '100% Retro' in Bobbejaanland, dat gepland is voor dit weekend, is op het allerlaatste moment  (vrijdagochtend) afgelast. Organisator Hugo Foets heeft beslist om het event te 'verplaatsen naar 2023'.

'Door de economische situatie is het niet rendabel om het festival nu te laten doorgaan', zegt Hugo Foets.  'We verschuiven alles naar zondag 20 augustus 2023. De verkochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum in  2023.  Mensen kunnen ook hun geld terugvragen. Iedereen kreeg vanmorgen een mail.'

Op sociale media circuleren heel wat verontwaardigde reacties.

'Als reden geeft de organisator de tegenvallende verkoopcijfers. Afgelopen week beweerde die man nog op social media dat ruim 80 procent van de entreekaarten al verkocht was. Dat lijkt achteraf een leugen.'

Tickets : €75 per persoon

Bobbejaanland zou zaterdag, midden in het hoogseizoen, gesloten blijven voor reguliere bezoekers en abonnementhouders. Alleen mensen met een speciaal festivalticket waren welkom.

Tickets kostten maar liefst €75 per persoon. Er waren ook duurdere VIP-tickets verkrijgbaar. Daarnaast zou er tegen betaling gezorgd worden voor busvervoer vanuit een pak Belgische steden. Vanwege de annulering is Bobbejaanland  zaterdag toch geopend voor iedereen van 10u tot 19u.

Het is niet de eerste keer dat Foets de afgelopen jaren in opspraak komt met z'n organisaties met o.a. ook lopende procedures voor de Raad van State. (pp)  Foto : betere tijden : editie 2019 Yesterdayland.