U bent hier

Olen jaarmarkt : 2 gewonden bij steekvlam aan gasfles bij chirostand

Olen
17.11.2019 - 16.39u
Door: Herman Gezelle

Bij een steekvlam uit een gasfles aan het drankstandje van de chiro op Olen jaarmarkt hebben zondagmiddag 2 chiroleden brandwonden opgelopen.

Een chiromeisje werd overgebracht naar het brandwondencentrum in het ZNA Stuivenberg. Een jongen is er minder erg aan toe.  Hij werd naar het AZ Herentals gebracht.

'Er worden niet alleen koude maar ook warme dranken verkocht', zegt burgemeester Seppe Bouquillon (CD&V). 'Wanneer de jaarmarkt rond de middag op z'n einde liep, wilde één van de chiroleidsters een gasfles waarmee de gasvuren werden gestookt, vervangen.

Mogelijk is door een foute manipulatie of een technisch defect dat helemaal fout gelopen. Er heeft zich een steekvlam voorgedaan die het meisje heeft geraakt in de onderste ledematen. De tweede gewonde is gevallen toen hij hulp wilde bieden door de gasfles weg te trekken.'

Brandweer Kempen post Herentals kwam nog ter plaatse om metingen uit te voeren aan de stookinstallatie en de gasflessen die hij het incident betrokken waren. (pol-bw) (belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto