U bent hier

Olen Jaarmarkt : regen deert duizenden bezoekers en de Sint niet

Olen
16.11.2014 - 23.25u
Door: Herman Gezelle

De organisatoren van de Jaarmarkt  in Olen troffen het zondag niet met het weer. 's Morgens was blijkbaar de Heilige Sint hierboven vergeten de hemelsluizen te sluiten.  Het dorpsplein in Olen-Centrum vormt al meer dan 200 jaar het decor voor Olen-Jaarmarkt. Dit jaar had het marktcomité opnieuw een Olense legende laten herleven. De kerk, die te ver van de markt stond, moest verplaatst worden met man en macht.  De legende werd knap gespeeld. Zagen we daar niet een rasechte bekende champetter met snor, alias Mark Bellens?

Duizenden kwamen met paraplu een een kijkje nemen op de kindermarkt, snuisteren tussen de kramen en genieten van de sfeer of waagden een dansje in de spiegeltent met de gilden.  De prins en prinses van de kindermarkt kregen 's morgens hun eretekens van de Sint & z'n Pieten, en van het schepencollege.  Olen Jaarmarkt : de pure Olense cultuur op z'n best.   Foto's Alfons Maes / NNieuws.

imageMeer nieuws

Ironman 70.3 Taiwan : prachtig resultaat voor Herentalse Liesbeth en Wim

Herentals | Internationaal | Vlaanderen 18.03.2018 - 16.29u reading time1min

Enkele knappe resultaten vanuit Taitung, Taiwan met 2 Herentalse deelnemers aan de IRONMAN 70.3 Taiwan. Liesbeth Leysen uit Herentals knokt zich opnieuw naar een 1e plaats binnen haar AG en 14e overall. 

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto