De opening van het toeristisch seizoen in Olen verliep onder de slogan 'Op toer met keizer en boer'.

Het toeristisch seizoen werd geopend in Kempense stijl, met veel ambiance en gezelligheid.   In de mooie tuin van het sociaal huis aan de Lichtaartseweg was er voor elk wat wils.

Er was een begeleide wandeling langs het Boudewijnpad met een boeiende inleiding door Walter van den Broeck. Je kon mee met de uiterst originele fietszoektocht van de Olense Kartoenale.

In de tuin van het sociaal huis was er een gezellige streekmarkt gepresenteerd door de Olense verenigingen. Je kon er terecht voor een kookdemonstratie van Kempense lekkernijen door kok Jeroen Van Alpen (Kempen Kookt).

De straffe muzikanten van de Nootoplossing brachten meezingers à la carte en er was een optreden van de Koninklijke fanfare De Vrede.

De gelegenheidsgroep van ‘Kempen zingt mee!’ met zangeres Kathleen Vandenhoudt en de twee steengoede muzikanten (Bart Buls en Piet Van den Heuvel) brachten een set plezante volkse liedjes uit de Kempen. De aanwezigen kregen een liederboekje 'Kempen Zingt Mee' en konden naar hartelust meezingen.