U bent hier

Olen strijdt tegen armoede en krijgt daarvoor steun van Aurubis Belgium

Olen
15.10.2019 - 12.17u
Door: Herman Gezelle

Multimetalenproducent Aurubis Belgium (Olen) maakt €10.000 vrij voor het lokaal bestuur Olen en Welzijnsschakel Olen. Met die donatie steunt Aurubis de Olense organisaties in hun project 'Zij aan zij naar een gezinsvriendelijk Olen'.

Lokaal bestuur Olen & Welzijnsschakel Olen willen gezinsarmoede integraal aanpakken.

Op donderdag 17 oktober is het wereldwijd 'Dag van verzet tegen armoede'. Aurubis Belgium engageert zich mee in die strijd. "We willen dat elk kind, iedere jongere in Olen, stevig in zijn schoenen staat. Figuurlijk én letterlijk.

Wie kinderen heeft, weet dat een paar goede schoenen best veel geld kost.

En daarom schenkt Aurubis €5.000 aan het lokaal bestuur om gezinnen in financieel moeilijkere situaties vanaf 2020 te ondersteunen met een schoenenbon", klinkt het bij Dany Loret, CEO Aurubis Belgium.

De schoenenbon is een van de concrete realisaties binnen het project 'Zij aan zij naar een gezinsvriendelijk Olen. Veertien kwetsbare ouders krijgen daarbij een eigen stem binnen het beleid.

"De gezinnen denken mee na over thema's die zij zelf belangrijk vinden, zoals een menswaardig inkomen voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben, betaalbaar wonen en een kwaliteitsvolle dagbesteding voor kinderen", vertelt Chris Bakelants, schepen sociale zaken.

Het project resulteerde in concrete acties en actieplannen waarvan er heel wat mee opgenomen worden in het nieuwe meerjarenplan van het lokaal bestuur Olen.

Net als in de rest van Vlaanderen neemt kansarmoede ook in Olen structureel toe. Daarom werkt het lokaal bestuur nauw samen met Welzijnsschakel Olen.

Ook voor deze lokale vereniging heeft Aurubis een cheque van €5.000 klaar.

"Deze donatie geeft zuurstof aan onze werking, want ook in een landelijke gemeente als Olen kom je armoede tegen. Een toelage voor schoolboeken, een sportkamp tijdens de zomervakantie, voedselpakketten, een kerstfeest waar mensen elkaar ontmoeten, ...

Het zijn maar enkele voorbeelden van hoe Welzijnsschakel alleenstaanden en gezinnen helpt om een stem en een plaats te krijgen in de samenleving" aldus Pieter-Jan Vandenreijken van Welzijnsschakel.

Met ruim 600 medewerkers is Aurubis meteen ook de werkgever van heel wat inwoners uit Olen. Dat het bedrijf sterk verankerd is in de Olense gemeenschap, bewijst ook deze donatie.

"Onze slogan is Metals For Progress, metalen voor vooruitgang. Onze metalen vormen de basis voor belangrijke megatrends zoals groene energie, e-mobiliteit en digitalisatie. Als bedrijf hebben we oog voor wat er rondom ons gebeurt. We nemen onze verantwoordelijkheid op, als buur en als bedrijf, en staan paraat voor wie het moeilijk heeft", klinkt het bij Els Lievens, HR Director bij Aurubis Belgium.

Foto overhandiging cheques vanmorgen met v.l.n.r. Pieter-Jan Vandenreijken (ondervoorzitter Welzijnsschakel Olen), Els Lievens (HR Director Aurubis Belgium) en Chris Bakelants (Schepen sociale zaken Olen). (ep/Nnieuws)

imageMeer nieuws

Storing slagbomen overwegen regio Herentals-Olen-Geel (UPDATE)

Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland | Olen 16.01.2021 - 10.34u

Basisschool Hallaar dicht door covid-uitbraak

Heist op den Berg 16.01.2021 - 08.45u

Pfizer moet productie in Puurs tijdelijk vertragen

Nationaal | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 16.01.2021 - 08.22u

2e fase Wensbeeld Wechelderzande afgerond

Lille 15.01.2021 - 19.00u

Voormalig N-VA-politicus veroordeeld voor verkrachting : 3 jaar cel

Voormalig N-VA-politicus veroordeeld voor verkrachting : 3 jaar cel
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 15.01.2021 - 15.57u

Voka - KvK Mechelen-Kempen: “Gemiddeld omzetverlies daalt van 13 naar 9 procent”

Kempen regio | Provincie Antwerpen 15.01.2021 - 15.56u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto