Olen Zomert 2022 - vzw Keizer Karel Olen heeft een knap programma samerngesteld.

Het Vierde Oor Teunenberg, Olen - vrijdag 10 juni om 20.00

Stemmen, viool, piano, enkele verrassende extraatjes en een berg enthousiasme: de ingrediënten waarmee de zes Petticoatladies bekende en minder bekende nummers in een nieuw, creatief jasje steken.

De afwisseling tussen ontroering en humor, a capella en instrumentaal onderscheidt hen van een doorsnee meidengroep. Ze staan garant voor zoetgevooisde vocale harmonieën en een verbluffende instrumentenbeheersing. De meisjes kennen elkaar al van in de kleuterklas en dat zie je zowel naast als op de planken! Petticoat trad reeds op in heel wat culturele centra in Vlaanderen en verzorgt regelmatig de muzikale noot bij privégelegenheden.

Deze Geelse formatie was al eens eerder te gast met een fel gesmaakt optreden, dat toen en nu naar nog meer smaakt.

TICKETS VIA ONZE SITE EN DEZE ZIJN EVENEENS TE VERKRIJGEN AAN HET ONTHAAL VAN HET GEMEENTEHUIS, DORP 1 EN BIJ VRIJE TIJD, LICHTAARTSEWEG 9. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hebben jullie er ook zin in om de zomer van 2022 op gang te knallen? Dan doen wij dat bij Keizer Karel heel graag samen met jullie, en we starten met de Picknick op het plein!

Dorpsplein Olen-Centrum, onder de velumtent - Zondag 26/06/2022 van 09:00 tot 13:00 uur

Om de zomer goed in te zetten kan iedereen op ons gezellig Dorpsplein zijn of haar dekentje uitspreiden en plaatsnemen. Je kan je eigen picknick meebrengen of je stelt je picknick samen aan het uitgebreid buffet. In dat laatste geval moet je wel vooraf reserveren.

Om de afvalberg te verkleinen vragen wij om uw eigen bord, bestek en kopje of drankbeker mee te brengen. Er wordt ook gezorgd voor muzikale en kinderanimatie. De echte fans kunnen ook ontbijten in stijl met een fles cava. Er is sowieso voor iedereen gratis koffie of thee.

Tegen dan staat de velumtent opgesteld en kan ontbeten worden in droge omstandigheden. Wij moedigen onze gasten aan om zo veel als mogelijk met de fiets te komen.

Waar en wanneer: Dorpsplein Olen-Centrum op zondag 26 juni - aanvang: 9 u. Prijs: 16 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen tot en met 12 jaar.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vrijdag 29 en zondag 31 juli : 't Centrum Feest - Dorpsplein Olen-Centrum, onder de velumtent 

Vrijdag 29 juli Schlagerfestival – deuren open om 18.00 u

Ons festival van het Vlaamse levenslied is eindelijk terug. Na 2 jaar is de Vzw Keizer Karel Olen  trots om jullie een gevarieerd programma voor te stellen dat zeker een avond vol ambiance  garandeert.

Maarten Cox, hèt TV-gezicht van RTV, opent ons festival en zal het  publiek opwarmen met een mix van meezingers, swingende medleys en heel veel meezingmomenten.

Om 20u is het de beurt aan De Pitaboys, Véél uitleg is er eigenlijk niet meer nodig want met de mannen van “Waar is da Feestje” brengen muziek doorspekt met een hevige portie feestgedruis!

We geven je geen adempauze want om 21u is het de beurt aan de hitmachine Wim Soutaer & Charles Van Domburg om een geweldige show te brengen. Van “Allemaal” naar “Sexy als ik dans” tot "Connemara", de leukste hits die iedereen kan meebrullen passeren de revue.

Om 22u wordt er een extra lading  Spaanse peper op de wei losgelaten met Belle Pérez. In haar pure danspop-stijl is zij snediger, sensueler en stoerder dan ooit: bloedhete vibes en strakke reggaeton maken dat je gaat dansen als in Cuba en feesten als op Ibiza.

Schone liedjes blijven niet eeuwig duren en dus zal  Olenaar William Whopa om 23u voor het slotakkoord zorgen met een hele hoop covers van Nederlandstalige schlagers.  De muzikale omlijsting wordt verzorgd door DJ Harley.

Prijs: 15,00 euro (het combiticket is geldig voor vrijdag én zondag ) aanvang 19 u (deuren open om 18 u).  19 u Maarten Cox - 20 u De Pitaboys - 21 u Wim Soutaer en Charles Van Domburg - 22 u Belle Pérez - 23 u William Whopa.

 Zondag 31 juli - Kleinkunstfestival - deuren open om 13 u

Het Olense kleinkunstfestival is een van de gezelligste festivals van Vlaanderen en dat willen wij ook behouden. Starten doen wij met één meisje, één piano en een prachtige stem. Wij hebben niet lang geaarzeld om haar te vragen ons kleinkunstfestival te openen  want live op het podium is waar Kato werkelijk uitblinkt. Daarna is het de beurt aan de Vlaamse Jukebox, een vijfkoppige band die een selectie maakte van wat zij de Toppers van de Vlaamse Muziek noemen.

Van de overbekende Will Tura en Bart Peeters tot de obscure protestliedjes uit de jaren 70. Van tekstuele pareltjes tot liedjes die eerst de haren op uw armen, en daarna uzelf doen rechtstaan.

En weet u wat nog beter is? Jullie bepalen zelf mee het programma. Niet de groep, maar jullie kiezen wat zij spelen. Zo werkt dat nu eenmaal bij een Jukebox… Kortom een programma waar iedereen kan van genieten. gebracht door een team, rijk aan ervaring en reputatie.

Zo Ver Weg, Een Teken Van Leven, Doe Het Licht Maar Uit, Als De Dag Van Toen … wedden dat jullie aan een half woord genoeg zullen hebben om uit volle borst mee te zingen.

Mama’s Jasje is nog lang niet uitgezongen, het succesverhaal wordt voortgezet. De warme stem van Peter Vanlaet is immers zoals goede wijn: ze wordt beter met de jaren.  Prijs: 15,00 euro (het combiticket is geldig voor vrijdag én zondag) - aanvang 14 u (deuren open om 13 u).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kinderen baas op zondag 28 augustus want na twee jaar afwezigheid vindt op en rond ons gezellig dorpsplein het bonte kinderfestival ‘Keizer Kriek’ plaats.

Dorpsplein Olen-Centrum, onder de velumtent - Zondag 28 augustus  van 14.00 uur tot 18.00 uur

Kinderen baas op zondag 28 augustus want na twee jaar afwezigheid vindt op en rond ons gezellig dorpsplein het bonte kinderfestival ‘Keizer Kriek’ plaats. Kleine mensen mogen die dag hun hartjes ophalen met grime, creatief knutselen, eendjes vissen in de vijver van de pottenfontein, de clown uithangen tijdens een circusinitiatie, uit de bol gaan op het springkastelenpark en voor de waaghalzen is er naast een death ride ook een klimmuur,…

Hoogtepunt van de namiddag is zeker het optreden van theater FroeFroe. Kortom: ‘Keizer Kriek’ is de ideale activiteit om de zomervakantie op een plezante manier af te sluiten.  Gratis Festival.