Marc Mertens uit Olen is als hoofdredacteur van het vaktijdschrift De Zytholoog een fervente promotor van de Belgische bieren.  De passie voor bier begon bij Mertens in zijn studententijd in Leuven. In de jaren 80 werd hij lid van de Objectieve Bierproevers. Marc richtte met enkele  vrienden het Olens Bierfestival in. Een 8-tal jaren geleden werd hij hoofdredacteur van De Zytholoog, het vaktijdschrift van Zythos vzw, de confederatie van Belgische Bierverenigingen. Tevens is hij voorzitter van Onder ’t Schuim, de bierconsumentenvereniging voor de regio Geel.

Voor liefhebbers die op zoek zijn naar een fris speciaalbiertje, raadt Marc Hommelbier Fresh Harvest uit Poperinge aan. 'De gebruikte hop is supervers van ’t veld', onderstreept hij. 'Het zorgt voor een opvallend frisse smaak.' Zelf blijft Marc een trouwe liefhebber van Westmalle Tripel.

Een abonnement op De Zytholoog, dat 4 keer per jaar in full colour verschijnt, kost 20 euro. Info: www.zythos.be of hoofdredacteur@zythos.be.  Een absolute aanrader voor iedere bierliefhebber.  Foto Van the Man / Nnieuws.