De nieuwe Finse piste in Olen is ingelopen. De aanwezige joggers en teams liepen de Finse piste in met liefst 1.073 kilometer.

De nieuwe Finse piste in Olen is geopend! 85 individuele lopers en 13 estafetteteams legden op zondag 15 januari samen 1.023 km af. Met de kinderkilometers erbij werd de kaap van duizend kilometer nog duidelijker overschreden: 1.073 km.  

Meer dan 100 deelnemers trotseerden de winterkou om van het openingsevenement van de Finse piste een succes te maken. Niet alleen deden de lopers de naam van de loopwedstrijd 'De 1.000 km van Olen' alle eer aan door de doelstelling te behalen, organisatoren Decathlon en het lokaal bestuur Olen konden zich geen betere reclame voor het loopparcours voorstellen.  

Finse looppiste

Voor de meeste deelnemers was het een aangename eerste kennismaking met de nieuwe Finse looppiste. Daarnaast verlegden vele lopers hun grenzen, al was het maar door discipline te tonen en vol te houden tot op het einde. Mooi meegenomen: alle deelnemers kregen een goodiebag met een waardebon van co-organisator Decathlon.

Uitslagen van de 1.000 km van Olen

 Hoewel het erom ging om samen zoveel mogelijk meters af te leggen, waren er duidelijk enkele voortrekkers. Bij de individuele lopers kroonde Karel Nijs zich tot de beste langeafstandsloper met 19 kilometer op de teller. Een bewijs dat er sportieve mensen werken bij het lokaal bestuur van Olen. Bruno Roels, Decathlonmedewerker en ervaren triatleet, legde ook maar eventjes 18 kilometer af, evenveel als eerste dame Karen Lavrijsen.  

-Bij de estafetteploegen won Westerlo Swimming Team met 23 kilometer. Split Volleybalhuis en Titans Baseballclub legden elk 18 kilometer af.  

-En niet te vergeten: vijftig kinderen van 6 tot 12 jaar liepen elk netjes één kilometer waarmee ze de totale afgelegde afstand verlengden tot 1.073 km.  

• Je vindt de Finse piste op de sportterreinen van Buul, in de Missestraat in Olen.  

• De volledige uitslag van de volwassenen en de estafetteteams vind je op http://sqmtime.be/agenda/de-1000-kilometer-van-olen-ism-decathlon    

foto's: gemeente olen/Nnieuws.be