Op 6 januari ll overleed Bart Van den Bossche, veel te vroeg. Bart organiseerde samen met de Olense vzw Keizer Karel en Wim Schuer van AJA Productions van 2002 tot en met 2012 het Kleinkunstfestival op het marktplein van Olen-centrum. Dit gratis kleinkunstfestival is telkens goed voor twee tot drieduizend bezoekers. Bart nam ook telkens de presentatie voor zijn rekening. Zowat de hele Vlaamse kleinkunstscene stond de afgelopen elf jaar op het Olense podium, van Johan Verminnen tot Zjef Vanuytsel en Guido Belcanto.
 
De vzw Keizer Karel draagt deze elfde editie op aan Bart Van den Bossche, als een hommage en een eerbetoon. Zijn familie zal dan ook aanwezig zijn.
 
Het vaste orkest van Bart begeleidde in het verleden vele artiesten in Olen. Jelle Cleymans neemt dit jaar voor deze hommage de rol van bart over. Hij presenteert het programma en zingt met de vaste band van Bart.
 
Uiteraard kent u allemaal de verdienste van Bart Van den Bossche op muzikaal vlak!
 
Andere gasten op de herdenking zijn: Miek en Roel, Jackobond, Axl Peleman, Armand (de Nederlandse protestzanger) en topact Guido Belcanto.
 
Allemaal zingen ze uiteraard hun eigen liedjes, maar allemaal zullen ze ook een liedje zingen van Bart. Armand, die in Olen elk jaar samenwerkte met Bart, heeft één van de bekendste nummers van Bart herwerkt en alle artiesten zullen dit samen brengen.
 
Herdenkingskaart
 
De vzw Keizer Karel heeft een herdenkingsprent van Bart laten drukken, met daarop aan de ene kant een herinnering aan zijn Olense optredens en aan de andere kant een bijdrage van een tiental Vlaamse kleinkunstenaars, van Johan Verminnen tot Della Bossiers. Deze kleurrijke herdenkingskaart wordt op 3000 exemplaren gedrukt en gratis verdeeld onder de aanwezigen. Op de herdenkingskaart staat ook een strofe van één van Barts bekendste liedjes, dat samen met de artiesten in een samenzang wordt gezongen.
 
Uiteraard wordt bijkomend de nodige aandacht aan de persoon van wijlen Bart geschonken.
 
De gegevens: zondag 28 juli, van 14u tot 18.30u, op het marktplein van Olen-centrum (afrit 22 van E313), toegang volledig gratis. De organisatoren doen een warme oproep opdat mensen zelf hun stoeltjes zouden meebrengen.