Het Olens Radiomuseum blaast dit jaar 20 kaarsjes uit. De ploeg van het Radiomuseum nodigt iedereen uit om mee te vieren tijdens het feestweekend in april.

Zaterdag 14 april
Internationale ruilbeurs van 9.00 tot 14.00 uur voor radio’s en aanverwante stukken. Er is ook een boekenstand over het Olens Radiomuseum.
 
Zondag 15 april
Museumwandeling van 13.00 tot 15.00 uur die start aan het Olens Radiomuseum en onderweg langs museum ’t Stationneke loopt. Aan de hand van een brochure moet je onderweg vragen oplossen die te maken hebben met het cultureel erfgoed van Olen. De brochure bevat ook vragen en foto's over de merkwaardigheden van onze pottengemeente. Van 14.00 tot 17.00 uur kun je smullen van lekkere pannenkoeken.
 
Geschiedenis van het Olens Radiomuseum
In 1992 opende Olenaar Piet Van Opstal een museum met 155 radio’s in en boven zijn garage. Al gauw was het museum te klein en kocht hij aan Gerheiden twee vervallen panden die hij helemaal opknapte. Twee jaar later opende het vernieuwde Olens Radiomuseum de deuren. Vandaag is het Olens Radiomuseum uitgegroeid tot één van de grootste musea in zijn soort.
 
Het museum startte met 13 leden en telt ondertussen 210 leden. Een team van vrijwilligers helpt mee om de radio’s te herstellen en onderhouden en het museum draaiende te houden. Het Radiomuseum is echter meer dan alleen maar een museum. Of zoals vrijwilliger Roger Staelens het verwoordt: ‘Het Radiomuseum is niet alleen een plaats waar gelijkgezinden hun radiohobby kunnen uitoefenen, maar ook een plaats waar mooie vriendschappen ontstaan’.
 
Op 8 juni 2001 ontving het Olens Radiomuseum de cultuurprijs van de gemeente. Met het oog op de instandhouding van het museum in de toekomst schonk het museum in 2009 haar collectie radio’s aan het gemeentebestuur.
 
Info: http://www.radiomuseum-olen.be