Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 juli kan je op de Weeën in Olen opnieuw terecht voor de traditionele ballonmeeting. Bij ballonclub Icarus hopen ze op goed weer. Aan de ballonliefhebbers wordt immers een uitgebreid animatieprogramma aangeboden.

De ballonmeeting is een kleurrijk spektakel. Icarus probeert elke keer uit te pakken met enkele primeurs. Dit keer kan jong en oud de leeuw Simba bewonderen.

Vrijdag is er om 18.45u het klaarmaken en opstijgen van de warme luchtballons. Vanaf 21u arriveren enkele ballons die op een ander terrein opstegen en een fly-in doen op het feestterrein.

Zaterdag is er 's morgens het BK Dogfrisbee. Om 14u is er een demonstratiewedstrijd met een tiental modelballonnen. Om 22.30 uur is er de traditionele Candle-lightning. Enkele kleurrijke luchtballons worden verlicht door hun gasbranders en zorgen begeleid door sfeervolle romantische muziek voor een prachtig spektakel.

Op zondag 22 juli is er Dogfrisbee en een demonstratie paardenmennen door de Kempische Marathon Menners.

Je kan meevaren met een ballon. De ballonvaart duurt circa een uur, stijgt op rond 19u. Prijs per persoon 125 euro, groepen van 5 personen 120 euro per persoon.

Wie meevaart krijgt er alvast een dagticket voor Bobbejaanland bovenop.

Info: www.ballonclubicarus.be