U bent hier

Olense delegatie opent mee Human Rights Cartoonexpo in Gent

Olen
22.07.2019 - 21.08u
Door: Mark Jaspers

In de Sint-Niklaaskerk heeft Gents burgemeester Mathias De Clercq afgelopen zaterdag de Human Rights Cartoonexpo officieel geopend. Ook Olens schepen van cultuur Kris Gebruers en Çois Veldeman, oprichter en bezieler van de Olense Kartoenale waren tijdens dit bijzondere moment aanwezig.

De Human Rights Cartoonexpo is een verzameling van veertig internationale cartoons die het thema mensenrechten scherp en eigenzinnig in beeld brengen.

De cartoons werden geselecteerd uit de afgelopen edities van de Olense Kartoenale, een internationale cartoonwedstrijd die elk jaar georganiseerd wordt door enkele Olense creatievelingen in samenwerking met Amnesty International en het lokaal bestuur. De tentoonstelling is eerst te bezichtigen tijdens de Gentse Feesten, nadien trekt de cartoonverzameling het land rond.

Olense Kartoenale

De Olense Kartoenale bestaat intussen al dertig jaar. Sinds 2009 reiken de organisatoren samen met Amnesty International ook een speciale prijs uit rond het thema mensenrechten. Tien jaar mensenrechtencartoons resulteert nu in een intrigerende tentoonstelling met cartoons uit alle hoeken van de wereld. Elke tekenaar illustreert zijn eigen unieke kijk op uiteenlopende mensenrechtenthema's zoals persvrijheid, gezondheidszorg, wapenhandel, discriminatie en armoede.

Reizende tentoonstelling

De expo trekt na afloop van de Gentse Feesten het land rond. Onder meer Brussel, Westerlo, Schilde, Mortsel, Roeselare en Herzele staan al op de planning. Bezoekers kunnen tijdens de expo ook een petitie tekenen voor Prageeth Eknalogoda, een journalist en cartoonist uit Sri Lanka die in januari 2010 plots verdween.

Vlak voor zijn verdwijning schreef hij nog een kritisch artikel over de toenmalige president. Amnesty International is dan ook bezorgd dat hij het slachtoffer werd van een gedwongen verdwijning.

imageMeer nieuws

kOsh Kieswijzer

kOsh Kieswijzer
Herentals | Neteland 20.01.2020 - 15.08u

Eetdagen SKS Herentals

Eetdagen SKS Herentals
Herentals 20.01.2020 - 14.43u

Ondernemers voor de kOsh-klas

Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 20.01.2020 - 14.31u

Bouw Welzijnscampus in Geel

Bouw Welzijnscampus in Geel
Geel 20.01.2020 - 13.02u

Basket: Kangoeroes Pitzemburg C 82-80 HBBC A

Basket: Kangoeroes Pitzemburg C 82-80 HBBC A
Herentals 20.01.2020 - 11.02u

Rode Kruis-Vlaanderen wil van 3% naar 4% donerende Vlamingen met campagne ‘Ons dorp geeft’

Rode Kruis-Vlaanderen wil van 3% naar 4% donerende Vlamingen met campagne ‘Ons dorp geeft’
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 20.01.2020 - 10.57u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen

Nationale en provinciale voetbaluitslagen
Kempen regio 19.01.2020 - 18.02u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto