U bent hier

Olense jeugd heeft met Driehoekske een eigen krantje

Olen
03.03.2017 - 20.34u
Door: Peter Caers

De Olense jeugd heeft met 't Driehoekske een eigen krantje. 't Driehoekske is de jonge versie van het gemeentelijke infoblad De Driehoek. 

Het initiatief komt van de jeugdraad en wordt mede mogelijk gemaakt door het lokaal bestuur van Olen. ’t Driehoekske wordt geschreven voor en door Olense jongeren. Kamiel Sommen, voorzitter van de Olense jeugdraad, is in de wolken met het allereerste exemplaar.

Kamiel Sommen: “Het idee kwam van de Olense jeugdraad. We constateerden dat De Driehoek door weinig jongeren gelezen wordt terwijl er ook voor ons interessante artikels in staan. We concludeerden dat dit komt doordat de artikels eerder op maat van volwassenen geschreven zijn. Daarom stelden we aan het lokaal bestuur voor om een krantje te maken dat de Olense kinderen en jongeren informeert, maar hen ook inspireert. Daarnaast willen we de jeugd ook uitdagen om zelf mee te werken aan de inhoud door ideeën door te sturen. Ook lanceren we elke keer een uitdaging.”

Samen met het lokaal bestuur van Olen werd beslist om er een middenkatern van te maken die vier keer per jaar in het gemeenteblad, De Driehoek, verschijnt. Je kan ‘t Driehoekske uit De Driehoek nemen en dus rustig op je kamer of in de zetel lezen. Maar je kan hem volgende week ook meenemen naar school en samen met je vrienden bekijken.

Meehelpen

Het eerste nummer van ’t Driehoekske steekt vandaag of morgen in de Olense brievenbussen, samen met De Driehoek. De jeugdraad gaat intussen aan de slag voor de volgende editie van ’t Driehoekske in juni.

Alle ideeën en tips die de Olense jongeren hebben zijn van harte welkom!

Meer info: Kamiel Sommen, voorzitter jeugdraad, 0495 85 51 50, kamielsommen@hotmail.be    

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto