Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Olense Kartoenale 2022 : hoofdprijs voor Darko Zlousic uit Kroatië

Olen

De 34e editie van de internationale cartoonwedstrijd ‘Olense Kartoenale’ had dit jaar als hoofdthema ‘het hiernamaals’. Het thema van Amnesty International was ‘recht op vrije meningsuiting’. Tijdens de prijsuitreiking vrijdagavond werden de winnaars bekendgemaakt.

De hoofdprijs ging dit jaar naar Darko Zlousic uit Kroatië (foto boven). Darko was samen met zijn echtgenote en zus aanwezig op de prijsuitreiking om zijn prijs in ontvangst te nemen. De tweede prijs was voor Ilya Katz uit Israël. Ook Ilya reisde af naar Olen om, samen met zijn vader Grigori, een eveneens bekende cartoonist en deelnemer van de Kartoenale, zijn prijs in ontvangst te nemen. De prijs van Amnesty International werd weggekaapt door de Colombiaan Ramiro Zapata.

In de jeugdcategorie ging de prijs voor de beste internationale inzending naar Hoda Wesam Khalil. Deze 13-jarige talentvolle cartooniste uit Egypte won al verschillende internationale prijzen. Net als in 2019 en 2021 won Wolfgang De Bont uit Herentals de prijs voor beste Belgische inzending.

Internationale cartoonwedstrijd

Maar liefst 404 cartoonisten uit 61 verschillende landen gingen creatief aan de slag met de thema’s. Dit leverde 1.567 cartoons op waaruit een deskundige jury uiteindelijk de winnaars koos.

Winnaar fietszoektocht

Naast de gekende cartoonwedstrijd vond tijdens de zomerperiode ook de Kartoenale fietszoektocht plaats. Michel Haesendonckx uit Olen kroonde zich tot winnaar met een score van 127 op 130 punten. Hij ontving als beloning een waardebon van Decathlon. De oplossingen zijn vanaf maandag 14 november terug te vinden op www.olen.be.

Op de foto's :  Arrko Zlousic en zijn zus (gouden medaille) - Ilya Katz (zilveren medaille) - groepsfoto met Darko Zlousic, Ilya Katz en Cois Veldeman, één van de drijvende krachten achter de Kartoenale.

Kartoenale Olen

Kartoenale Olen

Olen

Deel dit artikel