U bent hier

Olense Kartoenale heeft als thema landbouw

Olen
02.07.2017 - 09.56u
Door: Peter Caers

Dit jaar is het thema van de Olense Kartoenale 'landbouw'.

Wie Olen zegt, denkt automatisch aan de pot met de drie oren en aan Keizer Karel. Maar wist je ook dat de inwoners vroeger de 'boeren van Olen' genoemd werden? Met het thema 'landbouw' gaat de 29ste editie van de internationale cartoonwedstrijd terug naar dit verleden.

Hoofdthema 2017: landbouw

De cartoonwedstrijd Olense Kartoenale geniet wereldwijd faam. In 2016 kwamen er 1.089 cartoons binnen van 340 cartoonisten uit 55 landen. Dit jaar is het hoofdthema 'landbouw'. De landbouw veranderde de samenleving drastisch. Sinds de mens een verband zag tussen zaden, zaaien en gewassen oogsten, zijn de mogelijkheden om het landbouwproces te beïnvloeden en te verbeteren gestaag toegenomen. De landbouw luidde een revolutie in op wereldschaal. Maar, wat brengt zij de mensheid in de toekomst? De cartoonwedstrijd 'Olense Kartoenale' daagt cartoonisten uit de hele wereld uit om dit thema zo origineel mogelijk in beeld te brengen.

Thema Amnesty International: mensenrechten

Het thema voor de prijs van Amnesty International is mensenrechten. Deze organisatie zet zich al jaren actief in voor het respect voor de mensenrechten in de hele wereld. Voor ons zijn dit verworven rechten, maar dat is helaas niet overal het geval. Het is een thema dat blijvend aandacht verdient en waar ook cartoonisten mee geconfronteerd worden. Denk maar aan de landen waar de persvrijheid met harde hand beknot wordt en waar journalisten en cartoonisten om hun uitingen worden bedreigd, mishandeld, gevangen genomen of vermoord.

Inschrijven?

Ben jij een creatief tekentalent en weet je je weg wel te vinden in deze thema's? Aarzel dan niet en neem deel aan deze cartoonwedstrijd. Van 1 juli tot en met 12 september kan je je inschrijven voor de wedstrijd via www.olensekartoenale.be.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking op vrijdag 10 november in de raadzaal van het gemeentehuis.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto