Eigenlijk konden de Olense kunstenaars, de fabriek van Umicore en de Olense kinderen de parochie Sint-Jozef-Olen geen mooier cadeau geven dan een zelf gemaakt schilderwerk. De Glamuur, de Olense 'Wall of Art' telt 103 panelen die het rijke parochieleven rond de fabriek van Olen in beeld en in kleur brengen.

Zaterdagnamiddag werd in de Nieuwstraat in Sint-Jozef-Olen de beschilderde grauwgrijze muur van Umicore ingehuldigd als de Olense Glamuur.

Onder impuls van het kunstenaarstrio Kris De Pillecyn, Danny Smolders en Cois Veldeman werkten in de zomer van 2013 groot en klein enthousiast mee aan Glamuur, de artistieke beschildering van een deel van de gekende grijze 'stichel' van Umicore.

De eerste muurpanelen werden geschilderd door de kinderen van de vrije basisschool De Toermalijn en de Olense Kinderclub. Tijdens 2 verfweekends in de zomer gingen de volwassenen aan de slag.

De fabrieksmuur groeide helemaal uit tot een 'Wall of Art'. Het kunstenaarsproject was een samenwerking met de lokale kunstenaars, het feestcomité 100 jaar St.-Jozef-Olen en de gemeente Olen. Het kon rekenen op de financiële ondersteuning van verfgroothandel Bellens-Beneens, verfproducent Caperol, Kleur op maat en Umicore.