U bent hier

Olense Kunstendag en 10 jaar opening toeristisch seizoen op zondag 5 mei

Olen
29.04.2019 - 14.38u
Door: Mark Jaspers

Al voor de tiende keer op rij openen we het toeristisch seizoen met een gezellige streekmarkt, heel wat toeristische nieuwtjes, leuke activiteiten voor kinderen en tal van creatieve activiteiten en optredens van lokale amateurkunstenaars en muzikanten. Dit jaar slaan we op zondag 5 mei onze tenten op in de mooie omgeving van de pastorie en de kerk van St.-Jozef-Olen.

Olense Kunstendag

In Olen zijn er heel wat (amateur)kunstenaars actief. Bezoek tijdens de Olense Kunstendag de mooie omgeving van de pastorie en de kerk van St.-Jozef en ontdek een boeiende expo van de lokale beeldende kunstenaars en fotografen en de muzikale talenten van de Jeugd op de planken, Annelies & Randi, fanfare De Vrede, pop- en gospelkoor Amuzing en Fik & Friends. In de veranda van de pastorie brengen theatergroep Het Vierde Oor en Tejaterbende Oeps! theater van de bovenste plank.

Bezoek de kerk van St.-Jozef onder begeleiding van een gids

In St.-Jozef-Olen pronkt een neoromaanse kerk met unieke kunstglasramen. Je kan de kerk bezoeken onder begeleiding van een gids. Zo kom je alles te weten over de geschiedenis van de kunstglasramen. Voor de exacte uren van deze rondleidingen kan je terecht bij de infostand van Vrije Tijd.

Suske en Wiske-zoektocht en een mysterieus bezoek voor kinderen

Voor kinderen vanaf zes jaar is er een leuke Suske en Wiske-zoektocht in de buurt van de pastorie en de kerk. Kinderen die deelnemen, ontvangen een leuke attentie. En nog meer pret, want ook een geheimzinnige delegatie uit het Mysterieuze Bos komt naar de opening van het toeristisch seizoen. Maak kennis met elfen, feeën en trollen, de mysterieuze bewoners van dit bos.

Toeristische nieuwtjes bij de infostand van Vrije Tijd

Bij de infostand van Vrije Tijd ontdek je de nieuwste toeristische brochures, waaronder de vakantiegids Kempen 2019. Wie graag fietst en houdt van puzzelen moet aan de infostand zijn voor de nieuwe editie van de fietszoektocht van de Olense Kartoenale.

Praktisch:

Zondag 5 mei van 14.00 tot 18.00 uur in de buurt van het Pastoor Janssensplein en de pastorie van St.-Jozef-OlenDe programmabrochure is verkrijgbaar bij de infostand van Vrije TijdKom met de fiets en maak gebruik van een ruime fietsenstallingGratis toegang

Info: Vrije Tijd, Lichtaartseweg 9, 014 27 94 22, vrije.tijd@olen.be

imageMeer nieuws

EP-leden willen dat recht om offline te zijn een EU-grondrecht wordt

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 22.01.2021 - 18.43u

'Containerterminal Beverdonk neemt maatregelen tegen geluidsoverlast'

'Containerterminal Beverdonk neemt maatregelen tegen geluidsoverlast'
Grobbendonk | Nationaal | Provincie Antwerpen 22.01.2021 - 17.54u

Gouverneur van Antwerpen Cathy Berx: "We houden ons hart vast"

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 22.01.2021 - 17.00u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto