Belgisch kampioen op de weg 2017 Oliver Naesen keert na een geslaagde passage vorig jaar ook dit jaar terug naar het Boretti na-Tourcriterium. Daarnaast komt met Daniel Oss nog een tweede Italiaan aan de start van het criterium met een Italiaans merk als hoofdsponsor. Oss was in de Tour de luitenant van Peter Sagan. Naesen deed hetzelfde voor Romain Bardet.

"Onze deelnemerslijst loopt stilaan vol", klinkt het bij voorzitter Charles Van de Wouwer. "De teller staat voorlopig op 20 namen. We mikken op maximaal 30 renners. Dat betekent dat er nog een paar namen moeten 'vallen'.

We zijn alvast trots op de grote namen die we naar Herentals halen. Met wat er nu aan de start staat, zal ons kennerspubliek meer dan tevreden zijn. Ook voor onze trouwe sponsors is dit andermaal een affiche waar ook zij graag mee gelinkt worden. Voor de streekrenners is het een unieke kans om met renners van wereldniveau aan de start te staan."

Erwin Vervecken, Philippe Mariën en Peter Van Echelpoel zijn de mensen die het wielergebeuren in Herentals op donderdag in goede banen leiden. Zij wijzen er op dat Oss en Naesen toch twee internationale toppers zijn. Je pakt geen groene trui in de Tour zonder een team met een goede luitenant.

Dat was Oss zeker voor Sagan. Ook Naesen reed een schitterende Tour als luitenant van zijn kopman Romain Bardet. Dit soort renners wordt door een kennerspubliek zeker gewaardeerd. Het Boretti na-Tourcriterium maakt er ook altijd een punt van om van zoveel mogelijk verschillende teams een vertegenwoordiger uit te nodigen. Ook met die diversiteit zit het prima.

Voorlopige deelnemerslijst (van zondagavond 29/07)
Peter Sagan Bora-Hansgrohe
Mathieu Van der Poel Corendon-Circus
Yves Lampaert Quick-Step Floors
Daniel Oss Bora-Hansgrohe
Oliver Naesen Ag2R
Sonny Colbrelli Bahrein Merida
Steff Cras Team Katusha - Alpecin
Enzo Wouters Lotto-Soudal
Thomas Sprengers Topsport Vlaanderen - Baloise
Daan Soete Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Jimmy Janssens Cibel - Cebon
Jelle Schuermans Home Solutions - Soenens CT
Jordi Van Dingenen Home Solutions - Soenens CT
Harrison Jones Vitus Pro Cycling
Bart Verhasselt Shifting Gears
Dries Claes Shifting Gears
Steff Hermans Lotto-Soudal U23
Ward Vanhoof Lotto-Soudal U23
Jarno Mondelaers Illi-Bikes CT VZW Niel
Brent Van Moer Lotto-Soudal U23