De 11e editie van de zeer bekende Olivia Classic is opnieuw een denderend succes geworden.  Zo'n 750 sportievelingen kwamen vanmorgen fietsen of wandelen voor het Olivia Fund met vertrek aan De Kapel, Wolstraat Herentals.

Onder begeleiding van de motards van politie Neteland, het Rode Kruis en andere hulpdiensten reden de deelnemers een begeleide fietstocht van 90km. Ook kon je deelnemen aan een fietstocht van 50km of een wandel-/looptocht van 5 of 10km.

Tal van BV's, BN's en BH's aan de start

Tal van BV's, BN's (Bekende Netelanders) en BH's (Bekende Herentalsenaren) kwamen vanmorgen aan de start.

Ex-Rode Duivel Jan Ceulemans : 'Heel graag kom ik de Olivia Classic steunen.  Een prachtig initiatief dat het kinderkankeronderzoek blijvend ondersteunt.  Respect.  Iedereen kent wel iemand in z'n familie of vriendenkring met kanker. Ik wens de organisatoren van deze uitzonderlijke classic verder veel succes!'

Olivia Fund ondersteunt 15 onderzoekers verspreid over de universitaire ziekenhuizen

'De eerste 40km kwam vanmorgen wat regen ons verfrissen na de afgelopen snikhete dagen', weet een zeer tevreden Eddy Hendrickx. 'Maar geen probleem, onze Olivia-sympathisanten zijn allemaal karaktermensen pur sang.

In totaal steunen we met de opbrengst van onze acties een team van 15 onderzoekers, verspreid over de universitaire ziekenhuizen (UZ) van Leuven, Gent en Antwerpen.  Reken maar op een 4-tal onderzoeksteams per ziekenhuis. Ook viroloog Marc Van Ranst zit vb. in een van de teams, maar door covid had die de voorbije 2 jaar andere katten te geselen.

Toch nog even een speciale pluim en dank voor de tomeloze inzet van ons tof Olivia Classic-team en de 100-en deelnemers, onze krachtige sponsors en sympathisanten', vervolgt een zeer gelukkige Eddy Hendrickx.

'Voor volgende editie 2023 in juni is het vertrek en aankomst opnieuw aan de Fermerij aan de Poederleeseweg Herentals.  Tot volgend jaar allemaal!'   Beelden NNieuws/Guy Verellen.