Wielertoeristen en wandelaars verzamelen nu zondag 16 juni in de Fermerijhoeve op de Poederleeseweg Herentals voor de Olivia Classic. De toer voor wielertoeristen start om 8.30u, vrij starten kan tussen 8 en 10u.

De door politie Neteland begeleide toer voor wielertoeristen start om 8.30u stipt aan de Fermijhoeve (toegang via de Watervoort). Het peloton volgt een parcours van 90 kilometer door de groene Kempen.

Vanaf 8u staat in de Fermerijhoeve het onthaal klaar met koffie voor de deelnemers. Een vrije start van de wielertoer kan ook: tussen 8 en 10u kan je de baan op. Er is ook een tocht van 50 kilometer en een bewegwijzerde familiefietstocht van 25 kilometer. Tot slot kunt u ook de wandel- en looptocht meedoen, van 5 of 10 kilometer, met vrije start tussen 9 en 14u.

Eddy Hendrickx : 'Olivia Classic ondersteunt kankeronderzoek aan KULeuven en UGent'

"Onze Olivia Classic ondersteunt onderzoek aan de KU Leuven en de universiteit van Gent. We financieren onderzoek naar hersentumoren bij kinderen, maar ook onderzoek naar andere kankers", zegt initiatiefnemer en protagonist Eddy Hendrickx.

De organisatie Olivia Fund financiert onder andere het nieuwe onderzoek naar immunotherapie voor neuroblastoma, een zeer agressieve hersenkanker die vaak kinderen treft. De behandeling is gebaseerd op beenmergtransplantaties.

Olivia Fund verzamelde afgelopen jaar €38.400, een nieuw record en zo'n €10.000 meer dan vorig, onder meer dankzij het succes van de wandeltocht. Het geld gaat integraal naar kankeronderzoek aan de Belgische universiteiten. 

Update : Sportjournalist Ruben Van Gucht (VRT) heeft zondag onverwachte werkverplichtingen en kan spijtig genoeg het startschot niet geven.

Inschrijven voor de Olivia Classic kan alleen ter plaatse en kost €9.

www.olivia.be

Foto's archief Nnieuws.