De Olivia Classic editie 2016 bracht zo'n 400 deelnemers naar de Fermerij-hoeve om te fietsen of te wandelden voor Olivia. Met je deelname steunde je het kankeronderzoek van het Olivia Fund. Het Fund financiert o.a. het nieuwe onderzoek naar Immunotherapie voor neuroblastoma gebaseerd op beenmergtransplantaties en NK cel infusie.

Woensdagavond overhandigden de Olivia Classic-vrienden de opbrengst van de editie 2016 : een cheque van maar liefst €17.500.

Eddy Hendrickx : 'Op zondag 25 juni heeft de 7e editie van de Olivia Classic plaats.  De rustieke Fermerijhoeve aan Poederleeseweg 206 vormt de ideale start- en aankomstlocatie voor de Olivia Classic vol sportiviteit en gezelligheid.  We voorzien trouwens tv-schermen in de Fermerij voor deelnemers die het BK Wielrennen live willen volgen.'

De begeleide toer start om 8u30 en gaat over 90 kilometer, over een nieuw parcours. Vanaf 8 uur staat het onthaal klaar met koffie. De vrije start is er tussen 8 uur en 10 uur. "De beste Kempense veldrijders staan mee aan de start", zo verzekeren de organisatoren.

Er is tevens een fietstocht van 50 km, die volledig is afgepijld, en ook eentje van 25 km. Tot slot kan je ook de wandel- en looptocht meedoen, 5 of 10 km.

Inschrijven de dag zelf op zondag 25 juni in de Fermerijhoeve, Poederleeseweg 206. 

Op de foto Dirk Hoeylaerts, Hans 'Duval' Horemans, Herman Lemmens, Kurt Smits, Marnix Verheyen, Nicolas Robyn en Eddy Hendrickx.