De Olivia Classic editie 2017 bracht zo'n 500 deelnemers naar de Fermerij-hoeve om te fietsen of te wandelden voor Olivia. Met je deelname steunde je het kankeronderzoek van het Olivia Fund. Het Fund financiert o.a. het nieuwe onderzoek naar Immunotherapie voor neuroblastoma gebaseerd op beenmergtransplantaties en NK cel infusie.

Donderdagavond overhandigden de Olivia Classic-vrienden de opbrengst van de editie 2017 : een cheque van maar liefst €27.715.

Eddy Hendrickx : 'Op zondag 17 juni heeft de 8e editie van de Olivia Classic plaats. De rustieke Fermerijhoeve aan Poederleeseweg 206 vormt de ideale start- en aankomstlocatie voor de Olivia Classic vol sportiviteit en gezelligheid. Wout van Aert komt op 17 juni aan de start ten voordele van kankeronderzoek.'

Harry Styles 'One Direction' gul met €15.000 voor Olivia Fund

'Olivia Fund kreeg zopas onverwacht supergoed nieuws: niemand minder dan de bekende Britse singer-songwriter Harry Styles, (vooral bekend als lid uit de Britse band One Direction, maar ­tegenwoordig voornamelijk ­bekend als solozanger) schonk maar liefst €15.000 aan het fonds.'

'Volledig onverwacht kregen we deze week een telefoontje van de entourage van Styles, die ons meegaf dat we geselecteerd waren voor de dotatie", zegt Eddy Hendrickx. 'Styles, die recent nog op tournee was in ons land, schonk per verkocht ticket één ­euro aan het Olivia Fund.'

Olivia Classic : een topklassieker op zondag 17 juni

De begeleide toer start om 8.30u en gaat over 90 kilometer, over een nieuw parcours. Vanaf 8 uur staat het onthaal klaar met koffie. De vrije start is er tussen 8 uur en 10 uur. 'Wereldkampioen Wout van Aert is present', zo verzekeren de organisatoren.

Er is tevens een fietstocht van 50 km, die volledig is afgepijld, en ook eentje van 25 km. Tot slot kan je ook de wandel- en looptocht meedoen, 5 of 10 km. Vrij te starten tussen 9u. en 14u.  Een familie fietstocht loopt over 25 km.  Verschillende activiteiten, drank en eet-gelegenheden. 

Inschrijven de dag zelf op zondag 17 juni in de Fermerijhoeve, Poederleeseweg 206.'

Op de foto Marnix Verheyen, Eddy Hendrickx, Herman Lemmens, Dirk Hoeylaerts,  Kurt Smits, Nicholas Robeyn en zanger Hans Horemans / foto's NNieuws en Photo News - Harry Styles.