Voor de Olivia Classic editie 2021 zakten in oktober vorig jaar zo'n 300 deelnemers af naar De Kapel om te fietsen of te wandelden voor het Olivia Fund. Onder een striemende regen bracht het populair fiets- en wandelevent maar liefst €26.000 op. 

Met je deelname steunde je het kankeronderzoek van het Olivia Fund. Het Fund financiert o.a. het nieuwe onderzoek naar Immunotherapie voor neuroblastoma gebaseerd op beenmergtransplantaties en NK cel infusie. 

'In totaal steunen we een team van 15 onderzoekers, verspreid over de universitaire ziekenhuizen (UZ) van Leuven, Gent en Antwerpen', onderstreept Eddy Hendrickx. "Reken maar op een 4-tal onderzoeksteams per ziekenhuis. Ook viroloog Marc Van Ranst zit vb. in een van de teams, maar door covid had die de voorbije 2 jaar andere katten te geselen.'

Olivia Classic-wielervrienden : 'Maar liefst €26.000 opbrengst voor afgelopen regeneditie'

Vanavond overhandigden de Olivia Classic-wielervrienden in Den Druyts de opbrengst van de editie 2021 : een cheque van €26.000. 

'Dit is toch een mooi bedrag, met speciale dank voor de tomeloze inzet van ons  tof Olivia Classic-team en de 100-en deelnemers en sympathisanten', zegt een gelukkige Eddy Hendrickx. 'Voor volgende editie 2023 in juni is het vertrek en aankomst opnieuw aan de Fermerij aan de Poederleeseweg Herentals.'

11e Olivia Classic : een topklassieker op zondag 19 juni vertrek aan De Kapel, Wolstraat.

Noteer nu al in je agenda : zondag 19 juni = Olivia Classic-dag.

'De begeleide toer start om 8.30u en gaat over 90 km, over een mooi parcours in de Kempen. Het verste punt van de omloop situeert zich ter hoogte van Engsbergen.  Vanaf 8 uur staat het onthaal klaar met koffie. De vrije start is er tussen 8 uur en 10 uur.

Er loopt tevens een fietstocht van 50 km, die volledig is afgepijld, en ook eentje van 25 km. Tot slot kan je ook de wandeltocht meedoen, 5 of 10 km. Vrij te starten tussen 9u en 14u. Een familie fietstocht loopt over 25 km. Verschillende activiteiten, drank en eet-gelegenheden', besluit Eddy Hendrickx.

Inschrijven de dag zelf op zondag 19 juni aan De Kapel, Wolstraat Herentals.  Iedereen hartelijk welkom voor het goede doel : het Olivia Fund.  De zon is al besteld!'

Op de foto : De Olivia Classic-Wielervrienden overhandigen vanavond de cheque van €26.000 aan het Olivia Fund - foto en vid Johan Temmerman/NNieuws.