De Olivia Classic editie 2018 bracht in juni zo'n 750 deelnemers naar de Fermerij-hoeve om te fietsen of te wandelden voor Olivia. Met je deelname steunde je het kankeronderzoek van het Olivia Fund. Het Fund financiert o.a. het nieuwe onderzoek naar Immunotherapie voor neuroblastoma gebaseerd op beenmergtransplantaties en NK cel infusie.

Absoluut recordbedrag €38.400

Vrijdagavond overhandigden de Olivia Classic-wielervrienden in Den Druyts de opbrengst van de editie 2018 : een cheque van maar liefst €38.400.  Een absoluut recordbedrag.  De Olivia-winterwandeling bracht €5.000 op.

'Dit is een immens bedrag, met speciale dank voor de tomeloze inzet van ons heel tof Olivia Classic-team en de 100-en deelnemers en sympathisanten', zegt een gelukkige Eddy Hendrickx. 'Op zondag 16 juni heeft de 9e editie van de Olivia Classic plaats. De rustieke Fermerijhoeve aan Poederleeseweg 206 vormt de ideale start- en aankomstlocatie voor de Olivia Classic vol sportiviteit en gezelligheid. Een 'surprise' top-renner komt aan de start ten voordele van kinderkankeronderzoek.'

Olivia Classic : een topklassieker op zondag 16 juni

Noteer nu al in je agenda : zondag 16 juni = Olivia Classic-dag.

'De begeleide toer start om 8.30u en gaat over 90 km, over een nieuw parcours, dit jaar naar het noorden van de provincie. Vanaf 8 uur staat het onthaal klaar met koffie. De vrije start is er tussen 8 uur en 10 uur.

Er loopt tevens een fietstocht van 50 km, die volledig is afgepijld, en ook eentje van 25 km. Tot slot kan je ook de wandel- en looptocht meedoen, 5 of 10 km. Vrij te starten tussen 9u en 14u. Een familie fietstocht loopt over 25 km. Verschillende activiteiten, drank en eet-gelegenheden', besluit Eddy Hendrickx.

Inschrijven de dag zelf op zondag 16 juni in de Fermerijhoeve, Poederleeseweg 206.

De 2e Olivia-winterwandeling is gepland op 21 december met start aan De Chapelle, Wolstraat, Herentals.

Op de foto : de Olivia Classic Wielervrienden o.a. Dirk Hoeylaerts, Hans Horemans, Rob Hermans, Kurt Smits, Marnix Verheyen, Herman Lemmens (Imapro), Nicholas Robeyn en Eddy Hendrickx / foto's Nnieuws op de video : de aankomst van de Olivia Classic aan de Fermerijhoeve  editie juni 2018.