Voor de Olivia Classic editie 2019 zakten in juni vorig jaar zo'n 900 deelnemers af naar de idyllische Fermerij-hoeve om te fietsen of te wandelden voor Olivia.

Met je deelname steunde je het kankeronderzoek van het Olivia Fund. Het Fund financiert o.a. het nieuwe onderzoek naar Immunotherapie voor neuroblastoma gebaseerd op beenmergtransplantaties en NK cel infusie.

Olivia Classic-wielervrienden : 'Recordbedrag €39.084'

Vanavond overhandigden de Olivia Classic-wielervrienden in Den Druyts de opbrengst van de editie 2019 : een cheque van maar liefst €39.084.  Een absoluut recordbedrag.  De Olivia-winterwandeling bracht €3.264 op, samen dus méér dan €39.000.

'Dit is een immens bedrag, met speciale dank voor de tomeloze inzet van ons  tof Olivia Classic-team en de 100-en deelnemers en sympathisanten', zegt een gelukkige Eddy Hendrickx.

'Op zondag 14 juni heeft de 10e editie van de Olivia Classic plaats. De rustieke Fermerijhoeve aan Poederleeseweg 206 vormt de ideale start- en aankomstlocatie voor de Olivia Classic vol sportiviteit en gezelligheid. Een 'surprise' top-renner komt aan de start ten voordele van het kinderkankeronderzoek.'

10e Olivia Classic : een topklassieker op zondag 14 juni

Noteer nu al in je agenda : zondag 14 juni = Olivia Classic-dag.

'De begeleide toer start om 8.30u en gaat over 90 km, over een mooi parcours in de Kempen. Het verste punt van de omloop situeert zich ter hoogte van Engsbergen.  Vanaf 8 uur staat het onthaal klaar met koffie. De vrije start is er tussen 8 uur en 10 uur.

Er loopt tevens een fietstocht van 50 km, die volledig is afgepijld, en ook eentje van 25 km. Tot slot kan je ook de wandel- en looptocht meedoen, 5 of 10 km. Vrij te starten tussen 9u en 14u. Een familie fietstocht loopt over 25 km. Verschillende activiteiten, drank en eet-gelegenheden', besluit Eddy Hendrickx.

Inschrijven de dag zelf op zondag 16 juni in de Fermerijhoeve, Poederleeseweg 206.

De 3e Olivia-winterwandeling is gepland op 19 december met start aan De Chapelle, Wolstraat, in de richting van de toeristentoren en ongeveer 5 km zijn.'

Op de foto : De Olivia Classic Wielervrienden Herman Lemmens, Eddy Hendrickx, Kurt Smits, Dirk Hoeylaerts en Hans Horemans / op de video : de aankomst van de Olivia Classic aan de Fermerijhoeve de 9e editie juni 2019.

Johan Temmerman/ Nnieuws.