U bent hier

Olivia Winterwandeling : meer dan 300 wandelaars ontdekken klooster Franciscanessen en de stadsvesten

Herentals | Neteland
21.12.2019 - 23.16u
Door: Herman Gezelle

Meer dan 300 wandelaars ontdekten vanavond het klooster van de Franciscanessen en de vesten tijdens de Olivia Winterwandeling.  Je kon een uitzonderlijke blik werpen op de kapel en de wandelgangen van het klooster : een oord van devotie en absolute stilte.

De kapel werd in 1855 gebouwd. De zusters gaven destijds onderwijs, onder meer aan de basisschool. In 2005 ging de laatste zuster die als onderwijzeres fungeerde met pensioen.

Verder liep de boeiende geleide avondwandeling langs de historische stadsvesten.

'Tof dat we zoveel deelnemers mochten begroeten vanavond', zegt co-organisator Herman Lemmens. 'Speciale dank gaat naar de Zusters Franciscanessen die voor ons goede doel hun klooster openstelden.

De opbrengst gaat integraal naar het Olivia Fund. Gelet op het succes, plannen we zeker ook een volgende editie in december 2020. Aan de massa deelnemers : Prettige Feesten en tot volgend jaar.'

Johan Temmerman/ Nnieuws.  N.B. Moeder-overste ging liever niet op de foto, spijtig.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto