U bent hier

Olivia's Wielervrienden overhandigen €10.000 aan Olivia Hendrickx Research Fund

Herentals | Vlaanderen
07.08.2014 - 14.17u
Door: Herman Gezelle

Woensdagavond overhandigden de Olivia's Wielervrienden een cheque van €10.000 aan het Olivia Hendrickx Research Fund.  Dat bedrag is de opbrangst van de 4e succesvolle Olivia Classic die op 15 juni georganiseerd werd.   Maar liefst 450 sportievelingen namen deel en steunden het uitzonderlijke Olivia-project. Initiatiefnemer Eddy Hendrickx : 'Olivia's Wielervrienden zijn een heel toffe groep met een pak organisatietalent. De 4e editie was alweer een overdonderend succes. De Classic blijft groeien.

De volgende Olivia Classic heeft plaats op zondag 21 juni 2015, ook met vertrek en aankomst in de Fermerij aan de Poederleeseweg. We gaan het parcours nog verfijnen en waarschijnlijk in 2016 ook mountainbikers toelaten.  Namens het Olivia Hendrickx Research Fund en m'n echtgenote dank ik alle medewerkers en deelnemers.  Met dit bedrag kunnen we verder de 10 full time laboranten ondersteunen die op muizen proeven doen met kankervirussen en zo verder immuuntherapie ontwikkelen.'

Tot vandaag heeft het Olivia Hendrickx Research Fund 600 patiënten van kinderen tot volwassenen kunnen behandelen.  De vaccinatiebehandeling wordt nog niet door de ziekteverzekering terugbetaald. De productiekosten voor de vaccins bedragen ongeveer 15. 000 euro per patiënt.

Op woensdag 17 september heeft het Olivia Galaconcert in de Muntschouwburg Brussel.  Op zondag 21 september volgt Sporten tegen Kanker in het 29Bn in Grobbendonk.  Iedereen hartelijk welkom!

Een origineel handgeschilderde wielrennertje in Olivia's outfit's, een collectorsitem,  kan je tegen 9,25 euro (excl. verzending) bestelllen via imapro@skynet.be (zie foto's).
De opbrengst gaat integraal naar het Olivia Hendrickx Research Fund.  

Op de foto : Oliviaswielervrienden Herman Lemmens, Nicholas Robeyn, Dirk Hoeylaerts, Kurt Smits, Hans Horemans en Eddy Hendrickx.

Foto's Guy Verellen / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto