U bent hier

Olivier "de Gier" Ongenae is Belgisch kampioen curryworsten eten in Herenthout

Herenthout
20.12.2012 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

De 22-jarige Olivier 'de Gier' Ongenae uit Herenthout at zich woensdagavond tot de nieuwe Belgisch kampioen curryworsten eten. De jeugdraad van Herenthout mocht voor het 3e kampioenschap 13 kandidaten begroeten. Onder hen 2 dames.

Rik Nauwelaerts uit Beerzel kwam zijn titel van vorig jaar verdedigen. Hij deed dat met verve en moest enkel in het lokaal curryworsttalent van 'de Gier' zijn meerdere erkennen. Rik at er 18, Olivier speelde er eentje meer binnen. Stijn Janssens werd derde.

Zijn bijnaam 'de Gier' dankt Olivier Ongenae aan zijn vrienden omdat hij volgens hen altijd en overal de restjes opeet. Ongenae en zijn vrienden trokken het voorbije weekend nog op trainingskamp naar de lokale frituur. "We wisten dat hij hard kon eten, het was nog enkel kwestie van de snelheid wat op te drijven", klinkt het bij de supporters van 'de Gier'.

Het werd zoals verwacht een spannend kampioenschap.

De kandidaten werden op voorhand voorgesteld en mochten hun ambities voor de micro verkondigen. Zo wilden de broers Stijn en Koen Janssens nu eindelijk eens uitmaken wie het meeste curryworsten kon binnenspelen. Een andere kandidaat wou zoveel mogelijk curryworsten eten en ze allemaal binnenhouden.

 Want de persoon bij wie de maag die overvloed aan curryworsten niet aankon en moest 'kotsen' werd onverbiddelijk uitgesloten.

Na het kampioenschap was er nog een fuif. De opbrengst van het gebeuren wordt geschonken aan Make-A-Wish.

In 15 minuten zo veel mogelijk curryworsten eten. Het geeft me een raar gevoel in de maag.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto