SKS Herentals heeft zaterdagavond leider Olmen in bedwang gehouden. Het werd 1-1.

SKS pr-Luc Heylen : 'Het ging een zware wedstrijd worden voor onze jongens. De wedstrijd begon ook slecht met al na 3' een doelpunt voor de thuisploeg een afstandsschot van Swinnen ging via de paal in doel.

Het tempo lag erg hoog, maar fysiek zijn we sterker geworden. We speelden ook zeer goed voetbal en de thuisploeg wist niet wat hen overkwam. Het balbezit was voor SKS en toen de thuisploeg hands maakten dachten we een strafschop te krijgen maar de ref deed niets zodat we gingen rusten met een doelpunt achterstand, 1-0.

In de tweede helft bleven we de betere ploeg met na 10' weer hands maar weer niets. Met nog 20' te spelen komt de bal bij Mertens die van op 30m de bal voorbij de thuisdoelman trapt en zo de verdiende gelijkmaker te scoren, 1-1.

SKS blijft domineren.  Nog een kopbal van de Max Van Gieken kon gered worden in de laatste min komt de thuisploeg terug drukken om de overwinning thuis te houden, maar de SKS-verdediging kraakt niet.  In de laatste min krijgen we nog een goede counter en Jhon komt oog in oog met de doelman, maar kan de winnende treffer niet scoren en zo blijft de 1-1.

Conclusie : een dubbel en dik verdiend punt tegen de leiders wat door de spelers en supporters goed werd gevierd. Ook een dikke proficiat aan onze 12e man, een volle bus, met zo een sfeer kunnen onze jongens ook wat meer.

Volgende week is er een weekje rust voor onze jongens, daarna wordt er thuis gespeeld tegen KAC Olen.'