Van maandag 12 tot vrijdag 16 maart vinden de Olympische Spelen plaats op de gemeentelijke basisschool De Schans in Veerle. Maandag om 9u vindt een openingsceremonie plaats waarop de Olympische vlam de school zal binnengelopen worden.

Dit gebeurt onder leiding van Lies Gielis (Avalympics: tafeltennis) en de kleuters. Op de school zullen de klassen de vlam in estafette doorgeven.
 
In het jaar van de Olympische Spelen wil de school de leerlingen warm maken voor dit sportieve evenement. De ganse week zullen verschillende activiteiten en lessen in het kader van de Olympische Spelen plaatsvinden. Op die manier komen de leerlingen in contact met het sportieve gedeelte van dit evenement, maar ook de lange geschiedenis van de Olympische Spelen. Op vrijdag zijn er afsluitende workshops (techniek, dans, djembé, sport, koken,…) die leiden tot de afsluitende ceremonie waarop medailles zullen uitgereikt worden.
 
Maandag zullen Lies Gielis en William Van Dijck (http://nl.wikipedia.org/wiki/William_Van_Dijck)  de leerlingen toespreken over hun ervaringen in Avalympics en op de Olympische Spelen.
 
Om dit evenement voor te bereiden maakte iedere klas een klasvlag die tussen de landenvlaggen zullen flapperen.