De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen heeft vandaag in opdracht van de onderzoeksrechter een gecoördineerde actie gehouden in kader van verschillende geweldsdossiers die gelinkt zijn aan het criminele milieu.

12 mensen konden gearresteerd worden.

De actie heeft betrekking op een 10-tal geweldsincidenten die Antwerpen en de ruimere regio hebben geteisterd. Het gaat om aanslagen, brandstichtingen, maar ook om bedreigingen aan het adres van mensen die bijvoorbeeld in de haven werken.

'De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen, afdeling agressie, heeft het voorbije anderhalf jaar veel speurwerk verricht en dat heeft al tot verschillende arrestaties geleid.

De bevestiging van dat mooie speurwerk en de extra boost in de verschillende onderzoeken is er gekomen door informatie die is verzameld in het dossier Sky ECC.

Niet enkel uitvoerders van aanslagen, maar ook de opdrachtgevers komen nadrukkelijk in beeld. Het gaat dan vaak om mensen die opgegroeid zijn in Antwerpen, maar die door hun criminele activiteiten een verblijfplaats hebben gekozen in het buitenland.

Vanmorgen zijn 24 huiszoekingen uitgevoerd in Antwerpen, Borgerhout, Borsbeek, Essen, Lokeren Wilrijk en Wijnegem, maar ook in de gevangenissen van Antwerpen en Mechelen.

Daarbij zijn in totaal 11 mensen gearresteerd. Het gaat om mannen tussen 19 en 41 jaar. Tijdens de actie is ook één 1 minderjarige opgepakt. De onderzoeksrechter zal beslissen over de aanhouding van de opgepakte mensen. De minderjarige verschijnt voor de jeugdrechter. Er zijn vijf cryptofoons aangetroffen.

De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen zette 130 mensen in en werkte voor deze actie samen met de speciale eenheden van de Federale Politie en met lokale PZ's, en met PZ Antwerpen in het bijzonder. Ook hondengeleiders en algemene steuneenheden van de federale politie namen deel aan de tussenkomsten. (pol-OM) Foto Nnieuws.