U bent hier

OM vordert 4 jaar cel voor reeks brandstichtingen (ook in Herentals, Meerhout) : verdachte blijft ontkennen

Herentals | Kempen regio
22.01.2020 - 10.55u
Door: Herman Gezelle

Het openbaar ministerie in Turnhout heeft een effectieve gevangenisstraf van 4 jaar gevorderd tegen een 40-er uit Meerhout die verdacht wordt van een reeks brandstichtingen.

In totaal worden 11 brandstichtingen aan de man toegeschreven in Herentals, Meerhout en Balen.

De 3 brandstichtingen in Balen vonden plaats in juni 2018. De veertiger werd tijdens de vaststellingen door de politie tegengehouden toen hij voorbijfietste. Op dat moment werd hij nog niet als een verdachte beschouwd.

Dat gebeurde wel na een nieuwe reeks brandstichtingen in Meerhout en Herentals in maart en april 2019. De brandstichtingen in Meerhout vonden plaats in de nabijheid van zijn woning.

Brandstichtingen in Herentals volkstuintjes Olympiadelaan

Na de brandstichtingen in Herentals (volkstuintjes Olympiadelaan, foto) werd hij aangetroffen aan het station, vlakbij de branden. Hij had een brandwonde aan zijn linkerhand en de politie trof sporen van brandversneller aan op zijn trui.

Op een aansteker in een vuilnisbak aan het station werd zijn DNA aangetroffen.

De man ontkent iets met de brandstichtingen te maken te hebben. Hij vraagt de vrijspraak. Ook in 1995 en 2004 werd de man al vervolgd voor brandstichtingen, toen in Hemiksem. Destijds werd hij telkens vrij gesproken.

In deze rechtszaak beslist de rechtbank op 5 februari. (belga) Foto's Johan Temmerman/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto