Het openbaar ministerie in Turnhout heeft woensdag een gevangenisstraf van 5 jaar gevorderd tegen een 30-er uit Westerlo die zijn ex-vriendin had aangevallen met een hamer.

De feiten dateren van 14 januari 2018. Ondanks een contactverbod, na een eerdere schermutseling met een mes, had de man zich verstopt in de kelder van de woning van zijn ex. Toen zij in de kelder een kijkje ging nemen, viel hij haar aan met een hamer.

De vrouw raakte levensgevaarlijk gewond. Ook de 2 jonge kinderen van het koppel die hun papa tegen wilden houden, deelden in de klappen.

De dertiger werd door de raadkamer naar de correctionele rechtbank verwezen voor poging tot moord op zijn ex. Vorige week, tijdens de eerste dag van het proces, had de openbare aanklager al laten verstaan dat hij een herkwalificatie vroeg naar 'slagen en verwondingen'.

Nochtans zijn volgens de aanklager zowel de voorbedachtheid als de intentie tot doden bewezen. "Maar omdat de man op een bepaald moment op eigen initiatief gestopt is met het zware geweld zijn niet alle juridische elementen aanwezig om veroordeeld te worden voor poging tot moord", verkondigde de aanklager.

Woensdag werd de zaak voortgezet met de strafeis. De 30-er riskeert de maximumstraf van 5 jaar voor slagen en verwondingen.

Uitspraak op 7 november. (belga)