U bent hier

OMD Glaswerken uit Herentals legt na 88 jaar boeken neer en verwacht een snelle overname

Herentals
12.06.2018 - 07.55u
Door: Mark Jaspers

OMD Glaswerken, in de volksmond nog altijd bekend onder de oude benaming O. Mols-Dom, heeft de boeken neergelegd en het faillissement aangevraagd. In principe spreekt de rechtbank vandaag de faling uit.

Er lopen intussen verregaande gesprekken met een kandidaat-overnemer met wie naar verwachting snel een akkoord kan worden bereikt.

OMD Glaswerken is een bedrijf met een lange traditie. Het werd in 1929 opgericht door Oscar Mols en zijn vrouw Elza Dom. Intussen is het glasbedrijf in handen van de derde generatie.

De showroom en de werkplaats bevinden zich in de Burchtstraat in Herentals. De onderneming werkt zowel voor particulieren, interieurbouwers als voor de projectenmarkt. Momenteel telt ze 35 medewerkers.

"Het bedrijf raakte voor het eerst in de problemen door de crisis van 2008 en is die eigenlijk niet meer te boven gekomen", vertelt algemeen directeur Rudy Van de Put, die 2,5 jaar geleden aan boord werd gehaald om mee oplossingen uit te werken.

Onder zijn impuls groeide de omzet maar kwam er geen verbetering in de cashpositie. "Door het gebrek aan financiële middelen was er geen ruimte voor investeringen waardoor we nu eigenlijk een verouderd machinepark hebben. Ook liggen onze vaste kosten te hoog. Nochtans is het orderboek goed gevuld."

In eerste instantie werd gezocht naar een overnemer. Toen dat niet lukte, werd de WCO-procedure opgestart waardoor het bedrijf beschermd was tegen zijn schuldeisers. Maar door de wetswijziging van 1 mei 2018 op de WCO-procedure bracht dit ook geen snelle en structurele oplossing zodat de onderneming niets anders restte dan de boeken neer te leggen.

"Onze bekommernis gaat nu in eerste instantie naar onze medewerkers en de lopende bestellingen en werven", zegt Rudy Van de Put. "Er zijn gesprekken gaande met een ernstige kandidaat-overnemer waarvan we verwachten dat die snel worden afgerond. In dit scenario kan ook het merendeel van de medewerkers aan de slag blijven en kunnen werven snel worden heropgestart en bestellingen geleverd." (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto