U bent hier

Omkopingsonderzoek in het proftennis

Provincie Antwerpen | Vlaanderen
05.06.2018 - 11.01u
Door: Lex Verellen

Op verscheidene plaatsen in ons land werden huiszoekingen uitgevoerd in een grootschalig onderzoek naar wedstrijdvervalsingen in het tennis. Dertien mensen werden opgepakt voor verhoor, meldt het federaal parket. Het gaat over een Armeens-Belgische bende die wedstrijden omkocht in het Future- en Challenger-circuit en daarbij geweld niet schuwde.

De verdachten hebben bijna allemaal hetzelfde profiel: geen inkomen, geen werk en financieel aan de grond. Ze kregen instructies om cashgeld in te zetten in wedkantoren op buitenlandse sportwedstrijden van lager niveau.

Er vonden 21 huiszoekingen plaats in Sint-Gillis (2), Vilvoorde, Mechelen (4), Ukkel, Laken, Jette (2), Schaarbeek (2), Sint-Agatha-Berchem, Geraardsbergen (4), La Louvière, Sint-Joost-ten-Node en Watermaal-Bosvoorde. Dertien personen werden opgepakt voor verhoor.

De onderzoeksrechter zal later beslissen over hun eventuele aanhouding. (VRTNWS)

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto