U bent hier

Omleiding van en naar Herenthout via Bouwel vanaf november

Grobbendonk | Herenthout
19.10.2018 - 10.19u
Door: Mark Jaspers

De Herenthoutsesteenweg is de volgende verbindingsweg met een buurgemeente waarlangs een vrijliggend fietspad wordt aangelegd. Het gaat om een enkel fietspad langs beide zijden van de rijweg. Het fietspad wordt in beton aangelegd en zal een totale lengte van 4,6 kilometer omvatten.

Van de totale kostprijs van ongeveer 1,9 miljoen euro ontvangt de gemeente een subsidie voor 90% van dat bedrag. De gemeente krijgt met andere woorden hiervoor van het Fietsfonds een subsidie van ongeveer 1,7 miljoen euro.

Wat gaat er gebeuren?

Naast een nieuw fietspad wordt ook de openbare verlichting vernieuwd en er komen ecotunnels voor bijvoorbeeld de padden die meteen na de winter in groten getale de weg oversteken. In de woonzone worden ook rioleringswerken uitgevoerd. In een eerste fase zullen de nutmaatschappijen over dit lange traject langs beide zijden de nodige werken uitvoeren voor het herleggen van allerhande leidingen. Daarna kan de eigenlijke aanleg van het fietspad starten.

Verkeerssituatie tijdens de werken

De werken starten begin november en vanaf dan zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn tussen Nijlen en Herenthout. De omleiding gaat via de Bouwelsesteenweg en dan verder via het kruispunt aan de Lindekens naar Herenthout. Voetgangers en fietsers zullen naast de werfzone kunnen passeren en moeten dus geen omleiding volgen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto