'Veel meer dan om macht gaat het bij ons om integriteit en geloofwaardigheid', zegt Jan Zander. 'Zowel inhoudelijk als naar personen toe is dat voor ons het belangrijkste. De kern van onze beweging bestaat uit mensen die durven opstaan en tegen de stroom ingaan.
Mensen die niet zwijgzaam toekijken als machthebbers hun boekje weer te buiten gaan. In die zin maken onze verkozenen in de gemeenteraad zeker een verschil.'
Jan Zander, 1e plaats
'Volgens mijn politieke tegenstanders ben ik een "boeman". De mensen die mij echt kennen weten wel beter. Velen die in de loop der jaren met hun vragen en bezorgdheden bij mij kwamen aankloppen weten dat ik een man van mijn woord ben en voor elkeen in de bres spring.
"Ik dien" is voor mij geen loze leuze. Mijn oprechte bedoeling is nu om mijn jarenlange opgebouwde ervaring door te geven aan mijn medekandidaten. Ben er van overtuigd, mocht de kiezer er zo over beslissen, dat ze hun mandaat in dezelfde dienende rol zullen uitoefenen.'
Marleen De Rademaeker, 2e plaats
Na 6 jaar politieke inactiviteit wegens een lichamelijke herstelperiode stelt Marleen zich opnieuw kandidaat op een nieuwe politiek onafhankelijke lijst. Marleen houdt heel veel van dieren. Daarom ook wil Marleen zich via "ONS.dorp" extra gaan inzetten voor het welzijn van dieren en natuur.
Paul Verrelst, 3e plaats
Dochter Geert Verrelst (huidig schepen) zegt de politiek vaarwel en vader Paul stapt er in. "Ik heb al die jaren voor mijn dochter gestemd", "Nu mag zij haar stem aan mij geven" zegt Paul al lachend.
Annita Braeckmans, 4e plaats
Annita heeft nog nooit aan politiek gedaan. En wenst dat ook in de toekomst niet te doen. Zij past dus prima in het vernieuwing brengend, niet politieke kader van "ONS.dorp.
Annita is geboren in Bevel en woont reeds 22 jaar in Nijlen. Zij vindt dat we op een ernstige manier moeten denken aan onze kleinkinderen die in de toekomst ook een plaats krijgen waar ze veilig kunnen spelen. Ook alle hulpbehoevende mensen uit ons dorp, waaronder alleenstaanden en eenoudergezinnen, hebben recht op een betaalbare woning zodat ze in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.
Frans (Sooi) Hermans, 5e plaats
Geboren en getogen in Nijlen uit een kroostrijk gezin staat Frans (bij velen ook gekend als Sooi)voor de eerste maal op een verkiezingslijst. Hij is nooit aan een of andere partij gebonden geweest en is als verslaggever voor webstek en kranten steeds neutraal geweest.
Ook nu wenst Frans zich niet partijpolitiek te binden. Maar "ONS.dorp" leek voor hem een mooie gelegenheid om zich ten dienste te stellen van de bevolking. Diegenen die Frans kennen als voetbalscheidsrechter weten dat hij steeds rechtdoor en eerlijk is. Frans gaat geen loze beloften doen maar zal gewoon trachten zijn best te doen voor een beter dorp waar de burger zich thuis en veilig voelt en kan genieten van het groen dat we (nu nog) hebben. Waar de dorpskernen terug levendig worden en waar sport en spel samengaan en aangemoedigd worden. Aan de kiezer te oordelen of Frans uw vertrouwen waard is.
Lauren Verlinden, 6e plaats
Woont in Kessel. Lauren heeft het hart op de tong en zegt rechtuit rechtaan wat ze denkt. Ze heeft meerdere hobby's zoals schilderen, keramiek en hoeden maken. Lauren staat vooral voor de zwakkeren in onze samenleving en meent dat er nog heel veel te doen is voor deze mensen. Lauren is iemand die steeds de daad bij het woord voegt.
Charles Fransen, 7e plaats
Wie Charles kent weet dat hij de goedheid zelve is. Steeds behulpzaam voor ieder die er om vraagt. Charles is een "echte groene jongen" die het stukje natuur dat ons rest diep in het hart draagt. Onze specifieke Kempense fauna en flora zijn voor hem een open boek. Een man met respect voor mens, dier en natuur.
Ivonne Davidson, 8e plaats
Als 62 jarige vindt Ivonne dat gemeentelijke belastinggelden dienen gebruikt te worden voor zaken die echt noodzakelijk zijn. Ivonne is ervan overtuigd dat er in ons dorp, mits voldoende inspanningen vanuit het bestuur, opnieuw een betere samenhorige samenleving kan ontstaan.
Rudi De Winter, 9e plaats
Rudi kwam vele jaren geleden overgewaaid vanuit de grote 'koekenstad', meer bepaald uit Berchem. Rudi woonde daar samen met zijn vrouw op, de 14de verdieping van een appartementsblok. Zij hadden er een wijds uitzicht tot aan de Mechelse Sint Romboutstoren en bij helder weer zagen ze zelfs de bollen van het Atomium.
Sinds meer dan 30 jaar woont Rudi met zijn vrouw in Bevel, ergens midden in de bossen. De kinderen zijn ondertussen uit huis en zij kregen nu het gezelschap van twee honden: een oude, koppige Golden Retriever en een heel aanhankelijke Schotse Collie. Mocht Rudi verkozen worden dan wenst hij zich vooral in te zetten voor het behoud van het landelijk karakter van Bevel.
Rudi wenst tevens dat het sluikstorten harder wordt aangepakt en dat de voortdurende ongeoorloofde kaalkap van onze bossen dringend een halt wordt toegeroepen.
Rosie De Bie, 10e plaats
Afkomstig van Oelegem, daarna omwille van haar werk zowat overal gewoond. Vanuit het Antwerpse naar Oost Vlaanderen, terug gekomen naar de Kempen en 12 jaar in Nijlen gewoond. En tot slot een jaartje in West Vlaanderen (kuststreek) verbleven. Maar heimwee bracht haar terug naar haar vertrouwde streek om dan uiteindelijk in Kessel te belanden.
Waarom Rosie zich engageerde voor "Ons dorp"? "Politiek belooft te vaak, te veel, zonder die beloften waar te maken." "Voor ONS.dorp is het de bedoeling ten dienste te staan van de mensen. Dat doel wil ik samen met onze andere kandidaten ook waar maken." Aldus Rosie.
Wilfried Everaerts, 11e plaats
Wilfried weet als geen ander wat verkeersveiligheid te betekenen heeft. Als autobusbestuurder bij De Lijn wordt hij dagelijks met de neus op de realiteit gedrukt. Buiten zijn werk is hij erg begaan met zijn zoon die bij de jeugd van KFC Nijlen voetbalt. Wilfried is ook iemand "die poten aan zijn lijf heeft" en zelf veel klusjes klaart aan de eigen woning. Op dat gebied is hij van vele markten thuis. Als geboren "Pallieter" is Wilfried daarnaast ook een echte levensgenieter.
Mieke Nuyts, 12e plaats
Mieke is een inwijkeling uit de grote stad maar al van kinds-af bekend met Bevel als vakantieganger in wat nu al jaren haar woonst is. Mieke is een op rust gestelde onderwijzeres. Als pas gepensioneerde (65 jaar) hoopt ze nog vele jaartjes mee te draaien. Mieke wil zich vooral inzetten voor het aanmoedigen van de kleinhandel om zich in Bevel te vestigen.
Zij zal ook ijveren voor een opwaardering van Bevelse tradities: jaarmarkt aan 't kruiske (waar dit jaar niet werd over gerept in het gemeenteblad) Heikant Kermis moet terug meer worden dan een koers 'rond de kerktoren'. En ten slotte wil Mieke onze verenigingen ondersteunen want zij maken onze gemeente tot wat ze is en zijn zal.
Charles Bossaerts, 13e plaats
Na 48 jaar werken is het nu tijd om voor iets anders te kiezen. Daarom ga ik nu voor "ONS.dorp" om de mensen zoveel mogelijk bij te staan waar ik kan.
Erica Era, lijstduwster
Ik ben geboren te Mechelen en woonde en werkte in Nijlen vanaf 1973. Als gedreven vrouw wou ik me na het stopzetten van mijn beroepsactiviteiten ten dienste stellen van onze burgers. Onwetend stortte ik mij 13 jaar geleden in de dorpspolitiek. Tot twee maal toe moest ik ervaren dat een partijgebonden dorpspartij geen vrijheid van handelen heeft. Daarom wil ik me nu ten volle inzetten voor een vrije neutrale dorpspartij. Ten dienste van iedereen.'
Uit recent vrijgegeven cijfers van de politiezone Neteland blijkt een spectaculaire daling van het aantal diefstallen in woningen en bedrijven.
Binnen de gemeente Olen is deze daling het meest uit het oog springend.
'Bij de bedrijven gaat het in 2018 over een daling van 58 % effectieve diefstallen en 77% van de pogingen tot diefstallen ten opzichte van 2017', zegt burgemeester Seppe Bouquillon. ' In totaal dus een daling van 64%.
'Na de overwinning van vorige week thuis tegen Pulderbos trok SKS met het nodige vertrouwen richting Oosthoven', zegt Steven Haest SKS. 'Het beloofde een spannende wedstrijd te worden mits winst kon het Oosthoven op 7 punten zetten en dus een gouden zaak doen voor een top-5 klassering.
Het was dan ook SKS dat goed uit de startblokken kwam. Na 5min kan Verlooy een verre inworp van Geerinckx tot bij Zamrouni koppen die de 0-1 binnenlegt.
Op 24 februari viert de academie van Nijlen feest. Dit doen ze samen met 170 andere academies in Vlaanderen. Dit jaar gaan de academies aan de slag met het thema "Tijd voor Kunst". Neem in de academie een kijkje in de ateliers. Laat je inspireren en werk mee aan onze barokke tafel.
Geniet van live muziek om 10.30 uur en 12 uur: Labo nieuwe muziek van de SAMWD Lier o.l.v. Dirk Proost.
Iedereen welkom op zondag 24 februari van 9 uur tot 13 uur.
In het Mechelse dierenpark Planckendael zijn de eerste ooievaars terug nadat ze gingen overwinteren in het warmere zuiden. Reeds een twintigtal dieren vonden hun vertrouwde nest al terug en dat is een groot aantal, zo vroeg op het seizoen. Een 110-tal andere zijn nog onderweg. De laatste dieren die zullen terugkeren zijn diegene die naar Afrika vlogen, zij worden pas tegen april verwacht.
Het motorseizoen lijkt eerder te zijn begonnen en dat brengt extra risico's met zich mee. Daarom is het belangrijk om u goed voor te bereiden, zegt Stef Willems van het verkeersinstituut Vias tegen VRT NWS. "Zeker in deze tijd van het jaar verwachten automobilisten niet dat er zoveel motorrijders zullen zijn. Wees daar extra alert op, als motorrijder of als automobilist."
Zaterdag deed een inwoonster van Westerlo rond de middag inkopen in de zaak Prik en Tik in Zammel op de Westerloseweg 38.
'Wanneer ze haar goederen inlaadt in de wagen, vergeet ze haar geldbeugel in het karretje', zegt Cris Wandelseck, korpschef politie Zuiderkempen
De personeelsleden van de tien dienstencentra van de christelijke vakbond ACV in de regio Kempen hebben maandag het werk neergelegd, uit onvrede met het personeelsbeleid.
De directe aanleiding voor de staking is de overplaatsing van een collega tussen twee kantoren, waarover geen enkel overleg geweest zou zijn.
Het Verkeerseducatief Centrum wil in samenwerking met Infrabel, jongeren bewust maken van de gevaren van spoorlopen. De infrastructuurbeheerder van de Belgische spoorwegen creëerde hiervoor een unieke ervaring.
Dit door de leerlingen de gevaren te laten ervaren in virtual reality en ze zo te sensibiliseren om nooit de sporen over te steken waar het niet toegelaten is. Op 18 en 19 februari nemen vijf Molse scholen met 575 leerlingen uit het eerste middelbaar deel aan de sensibiliseringsactie.
Het ABB FIA Formula E Championship heeft vandaag een nieuwe samenwerking aangekondigd met Umicore - de Belgische materiaaltechnologie- en recyclagegroep - als officiële partner voor de recyclage van de lithium-ionbatterijen en -cellen die in de twee eerste seizoenen van de elektrische straatraces werden gebruikt.
De door Williams Advanced Engineering gemaakte Formule E-batterijen van seizoenen één en twee zijn verzameld en worden nu door Umicore gerecycleerd. Het proces omvat de sortering, ontmanteling en recyclage van de batterijen.
'Nog voor de wedstrijd begon, moest Lentezon puzzelen', zegt Maarten De Voeght Lentezon-coach. 'Eerder deze week moest Julien al afhaken omwille van ziekte. Het virus sloeg meteen goed toe, waardoor ook Pauwels en Naessens twijfelachtig waren.
Begin deze week werd ook duidelijk dat een terugkeer van Jannik Cools zeer onwaarschijnlijk is. Tot slot moest Van Ammel nog passen wegens een sterfgeval in de familie.