Nadat eerder Koen Maes als onafhankelijke kandidaat werd voorgesteld maakt Open Vld Geel vandaag twee extra namen bekend van onafhankelijke kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober.

Ronny Vansant uit Sint-Dimpna, zaakvoerder van kapperszaak Elle-Lui en wijnzaak Wijnsalon en Daniël Vandeweyer, beter bekend als Danny Palm, werkzaam bij Spie Devis Belgium stappen mee in het liberale verhaal.

"Open Vld Geel trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met een fris en ambitieus liberaal verhaal. En dat verhaal slaat aan, niet alleen binnen de leden van Open Vld maar ook bij jongeren en bij meer en meer onafhankelijke Gelenaars. Met Ronny en Danny kunnen we weer twee fantastische kandidaten aan u voorstellen." glundert voorzitter Myriam Smets.

Beide heren willen een Geel waar je je overal en bij iedereen welkom voelt. Dit doe je door, als beleidsmaker, actief het gesprek aan te gaan met je burgers, met alle betrokken partijen bij een project, zowel individueel als in groep. Er wordt volgens hen momenteel te weinig geluisterd naar de stem van de Gelenaar en daar willen ze verandering in brengen.

Ronny en Danny
Ronny Vansant zet de stap naar de politiek omdat hij dagelijks te maken krijgt met verhalen over wat er leeft in Geel, zowel positief als negatief. Als kapper staat hij heel dicht bij de burgers van Sint-Dimpna en daarom heeft hij besloten dat hij niet langer aan de zijlijn wil blijven staan.

Ronny wil zelf de handen uit de mouwen steken en meewerken aan realistische oplossingen voor Geel als prachtige stad in het algemeen, en voor Sint-Dimpna in het bijzonder.

"Sint-Dimpna werd doorheen de tijd door het beleid een beetje stiefmoederlijk behandelt omwille van de specifieke problemen. De tijd is rijp om mijn ideeën voor een leefbaar Sint-Dimpna te delen met de wereld. Bij Open Vld Geel krijg ik als onafhankelijke de kans om realistische oplossingen aan te reiken voor een complex probleem, en die kans ga ik met twee handen grijpen." aldus Ronny Vansant.

Daniël Vandeweyer – Danny of Danny Palm voor de vrienden – houdt als geen ander van onze stad en vindt dat Geel als stad haar troeven nog meer moet uitspelen. De gezellige sfeer, de leuke evenementen, de fijne mensen, Geel heeft het allemaal.

En dat mogen we gerust wat meer in de kijker zetten. Naast zijn job bij Spie Devis Belgium heeft hij een passie voor motoren en muziek. Ook is hij oprichter van de Geelse wandelgroep 'De Zwaaiers' waarvoor hij maandelijks een wandeltocht organiseert.

Achteraf wordt er dan gezellig nagepraat in hun stamcafé De Sport.
Danny Vandeweyer: "Ik krijg de gelegenheid om als onafhankelijke kandidaat een bijdrage te leveren aan het liberale verhaal in Geel. Ik steun de partij in hun ambities voor onze stad en daarom stel ik me kandidaat. Mijn speerpunt voor de verkiezingen zal zijn om de Gelenaar ervan te overtuigen hoe goed het hier wonen, werken en vertoeven is. Geel verdient terug blije en contente burgers."

"Iedereen die op een positieve en constructieve manier wil meewerken aan onze stad is welkom in ons team, laat dat ondertussen duidelijk zijn. Ronny en Danny kijken met een ambitieuze maar realistische blik naar problemen en reiken oplossingen aan. Zo hebben wij het graag!" klinkt het enthousiast bij lijsttrekker Lieselotte Thys. (pp)