In het voorjaar van 2020 opent investeringsgroep Heylen Group op domein Witbos een gloednieuw horecaconcept. Om dit concept te runnen, gaan ze samen met topchef Alex Verhoeven op zoek naar een culinair ondernemersduo.

Verschillende duo's zullen daarvoor dit najaar tegen elkaar strijden in 'Hangaar 5', een stijlvol pop-up restaurant in een van de authentieke hallen op het terrein. De inzet is niet mals: het winnende duo wordt mede-eigenaar van het definitieve concept en mag het mee vormgeven en uitbaten, zonder financiële investering.

De terreinen van Witbos liggen midden in een voormalige Britse legerbasis in Noorderwijk en werden in 2011 aangekocht door creatieve investeerders Wim Heylen en Patrik De Cat.

"Wij zagen meteen het potentieel van deze charmante site", vertelt De Cat. "Onze droom is om het domein om te vormen tot een bruisende ontmoetingsplaats met onder meer een bloeiende horecazaak als stuwende kracht.

Om dat te realiseren zijn we op zoek naar een geëngageerd duo met zin voor ondernemerschap en een passie voor horeca. En zo'n mensen vind je tegenwoordig niet zomaar. Dus in plaats van een klassieke vacature uit te schrijven, wilden we het deze keer eens over een andere boeg gooien."

Iedereen die zich geroepen voelt kan zich inschrijven voor de wedstrijd. De geselecteerde finalisten zullen in het najaar om de beurt het pop-up restaurant mogen runnen.

Een jury van ervaren ondernemers en topchefs zal kritisch toekijken en uiteindelijk één winnend duo aanduiden.

Zo zullen onder meer Wim Heylen (Heylen Group), Patrik De Cat (Deca Packaging Group), Alex Verhoeven (Fleur de Sel, Seir, Test by Hert) en Cédric Goris (Link21) de deelnemers beoordelen.

© Fleur de Sel - Topchef Alex Verhoeven van Fleur de Sel, Seir en Test by Hert zal als mede-jurylid de deelnemers begeleiden en beoordelen tijdens de selectie- en pop-up-periode.

"We zoeken niet alleen kooktalent", benadrukt juryvoorzitter Wim Heylen. "We zijn op zoek naar een gezonde mix van ondernemerschap en culinair inzicht. Want het winnend duo zal uiteindelijk het nieuwe horecaconcept moeten opstarten en runnen.

We gaan hen daarin natuurlijk wel zoveel mogelijk begeleiden, maar de bedoeling is dat ze het volledig zelf kunnen en ook doen."

De voorinschrijvingen zijn momenteel geopend en de pop-up zal opengaan in oktober. Tegen het einde van het jaar kennen we de winnaars, die vanaf 2020 het nieuwe horecaconcept mogen opstarten en uitbaten. Voor het unieke concept zijn de organisatoren niet alleen op zoek naar deelnemers voor de wedstrijd.

De strijdvaardige duo's zullen ook de hulp van jobstudenten en flexi-jobbers goed kunnen gebruiken. Ook zij kunnen zich reeds registeren op de website www.hangaar5.be.