Door meerdere technische mankementen aan de machines liepen de onderhoudswerken in verschillende straten in de Europawijk, vertraging op.

In sommige straten behaalde de aannemer niet het beoogde resultaat, waardoor de werken moeten herhaald worden. Bij gunstige weersomstandigheden zijn de werken op 10 juni afgerond.

In de Europawijk worden in verschillende straten onderhoudswerken uitgevoerd. Tijdens de werken wordt een slembestrijking aangebracht.

Deze maakt het wegdek opnieuw waterdicht en verlengt daardoor de levensduur van de bestaande asfaltverharding. Tijdens de werken is de straat afgesloten van 7.30 tot 17 uur, uitgezonderd fietsers en voetgangers.

In volgende straten werden de werken al uitgevoerd:

· Grenoblelaan

· Pettenlaan

· Frankfurtlaan

Volgende straten komen nog aan de beurt:

· Karlsruhelaan (nieuwe afwerkingslaag)

· Romelaan (gedeeltelijk)

· Ispralaan (gedeeltelijk)

· Vareselaan

· Kievitstraat

· Munchenlaan

· Straatburglaan

Schade auto voorkomen

Eerst plaatst de aannemer een bestrijkingslaag. Daarna wordt er een slemlaag op deze bestrijkingslaag aangebracht. Tussen het plaatsen van de twee lagen vragen we om zeker niet met je voertuig over de laag te rijden.

Mogelijk raakt je auto beschadigd door losliggende steentjes en de bitumenemulsie. De opspattende bitumenemulsie is moeilijk te verwijderen van het lakwerk. De tweede laag (slemlaag) heeft een halve dag nodig om uit te harden.

Jaarlijks onderhoudsprogramma

De werken passen in het jaarlijkse onderhoudsprogramma van het gemeentebestuur. Normaal zouden de werken eerder al starten, maar door de coronacrisis werden uitgesteld.

De timing geldt onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden. Zo kunnen de werken uitsluitend worden uitgevoerd bij droog weer en voldoende hoge temperaturen.

Meer info: dienst openbare werken, 014 33 08 09, openbarewerken@gemeentemol.be