Ondernemer Sven Wellens uit de Schommenstraat in Olen is bijzonder ontgoocheld : 'Dit kan en mag niet. We hebben net gebouwd en zijn verhuisd met onze zaak Bit Assistence naar Olen. 

Het is een gloednieuw gebouw.  Zowel met kantoren, werkplaats, toonzaal en onze woning zijn hier ondergebracht.  Een mega-investering.

Nu is heel ons project bedreigd door die pijpleiding.

Van de mogelijke 3 tracés, lopen er 2 door onze straat.  Ik weet dat ons gemeentebestuur en de lokale besturen van heel Neteland (o.a. Grobbendonk) die betrokken zijn, aan Vlaanderen een negatief advies hebben gegeven

Maar het is de aan federale overheid die uiteindelijk zal beslissen over de leidingstraat en de onteigeningen.

We leven nu met angst en vooral woede. 

Bij het toekennen van de omgevingsvergunning hier in Olen is ons helemaal niets verteld over de plannen rond deze mega-leidingstraat.  We wachten bang af. 

We gaan alles in het werk stellen, samen met een massa medestaanders, om deze pijpleidingstraat definitief tegen te houden.  Wordt vervolgd.'    Guy Verellen/ Nnieuws.

Stille protestacties in Antwerpen en Limburg

Op verschillende plaatsen in Antwerpen en Limburg zijn vandaag stille protestacties gehouden tegen de mogelijke komst van een mega-leidingstraat tussen de haven van Antwerpen en het Ruhrgebied in Duitsland.

Die pijpleiding moet chemische stoffen vervoeren, zoals propaangas en waterstof.

De actievoerders maken zich zorgen over de mogelijke 3 tracés, die allemaal door Antwerpen-Limburg lopen.

Want bovenop de straat kan er niet gebouwd worden en kunnen er ook geen bomen staan of struiken met diepe wortels. En de mogelijke tracés komen voorbij heel wat natuur.

De acties vandaag waren in Geel, Kiewit, Houthalen-Oost, Gerhagen, Maasmechelen en Geel. (VRTNWS) 

Reactie Olens burgemeester Seppe Bouquillon (CD&V) : 

'Dit is natuurlijk een zeer spijtige zaak', zegt Olens burgemeester Seppe Bouquillon.  'Onze diensten en Sven Wellens hebben reeds gesprekken gehad hierover.

Ook voor ons als lokaal bestuur kwamen die plannen als een donderslag bij klare hemel. 
Moest het op voorhand geweten zijn dat er plannen waren voor deze leiding, zou dit zeker meegegeven zijn en zou het mij zelfs logischer geweest zijn moest de hogere overheid deze percelen reeds opgekocht hebben.

Als lokaal bestuur zien wij de huidige voorstellen ook niet zitten, zoals elk lokaal bestuur blijkbaar. Wij trekken hierin dus allemaal aan hetzelfde zeel.'