U bent hier

Ondernemers botsen met stad Herentals over trage vooruitgang plan Henrad-site: "We hebben genoeg tijd verloren"

Herentals
27.08.2020 - 09.09u
Door: Herman Gezelle

"Ik ben het zo beu als koude pap. Als de stad niet meewil, dan bekijken ze het maar." Straffe taal van ondernemer Wim Heylen, die samen met Eddy Hendrickx eigenaar is van de 14 hectare grote industriesite tussen de E313 en de Herenthoutseweg in Herentals.

Het duo wil er een groot project lanceren, een mengeling van lichte maakindustrie en logistieke gebouwen, met een verwachte tewerkstelling van 750 personeelsleden. "Maar de stadsdiensten werken niet mee."

Zwarte vlaggen als protest worden normaal door de buurtbewoners bij een fabriek gezet. Maar op de voormalige site van Henrad langs de Herenthoutseweg in Herentals – waar ooit de grootste radiatorenfabriek van Europa stond – zijn het de ondernemers zelf die hun frustraties uiten door de protestvaan te hijsen.

Industrie City

Het is dan ook geen klein bier waar Wim Heylen, met de familie Hendrickx als partner, aan wil beginnen.

Op een industriegebied van 11 hectare – met aangelande bij zelfs 14 hectare – willen ze naar eigen zeggen 60 miljoen euro investeren om Industrie City te realiseren. Dat moet een project worden dat e-commerce, lichte maakindustrie, labo's, kantoren en ontspanning verenigt.  (Bron GVA - Marc Helsen)

Er komt nog overleg tussen stad en de ondernemers.  Ondernemend Herentals klaagt al jaren over de efficiënte werking van de bouwdienst van de stad Herentals. (pp) Straks meer.  Foto's Mark Jaspers.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto