“Klagen over het weer brengt niets op. Het kost alleen geld.” Dat is het motto waaronder een groep jonge ondernemers van de 41-club en de Ronde Tafel op dinsdag om 18.30 uur naar aspergeteler Sus Van Olmen in Noorderwijk gaan.

“Onze bedoeling is dubbel”, verduidelijkt initiatiefnemer Wim Heylen (Groep Heylen). “In de eerste plaats willen wij als jonge ondernemers een statement maken. We willen de aandacht van het publiek vestigen op de vaststelling dat het weer belangrijker is dan de conjunctuur van het moment voor de resultaten van élke ondernemer. Dat dit zo is voor de landbouw en de horeca, weet iedereen. Maar ook alle andere ondernemingen zien in hun resultaten de effecten van het weer.  We maken dit statement niet om er over te klagen en te zagen. Wel om alle gedoe over de crisis wat te relativeren. Uiteindelijk is er maar één remedie die helpt: de handen uit de mouwen steken.

Dan is er natuurlijk ook nog onze tweede doelstelling: een gezellige ontmoeting tussen jonge ondernemers organiseren.”

Dat gaan de ondernemers dinsdagavond effectief doen. “Wij gaan bij aspergeteler Sus van Olmen met zijn allen asperges steken”, zegt Wim Heylen. “Een symbolische daad om een ondernemer te steunen voor wie de effecten van het weer bijzonder groot zijn. Maar natuurlijk gaan we ook voor het groepsgebeuren. Samen asperges steken. En ze daarna samen klaarmaken en verorberen. Want ondernemers zouden meer met elkaar moeten praten. Dat gaan we dus ook doen.”