Van 21 tot 25 augustus vindt opnieuw een fundraising fietstocht van 1.000 kilometer plaats ten voordele van het Olivia Fund. De vorige Wielertour vond plaats in 2013. Dat er een nieuwe editie komt, is de verdienste van Mario Vleugels (Agora Culinair), Johan Heylen (Heylen Vastgoed), Patrik De Cat (Deca), Jeroen Lerouge (Herva) en Jurgen Vroman (Euro-Trak).

"Het enthousiasme van deze groep was de ideale stimulans om door te gaan met dit initiatief", zegt Mario Vleugels. "Van 21 tot 25 augustus rijden we opnieuw 4 dagen doorheen het hele land. Dit gebeurt allemaal ten voordele van het Olivia Fund, dat zich bezighoudt met het financieren van kinderkankeronderzoek. Zo willen we kinderen met kanker betere vooruitzichten bieden."

Fietsen als een prof
Patrik De Cat, voorzitter van de vzw Wielertour.be, legt uit waar de deelnemers zich aan mogen verwachten: "Ons peloton rijdt in gestrekte draf door België aan een tempo dat elke getrainde wielertoerist aankan.

Aan de aankomst worden de renners elke dag verwelkomd door zakenmensen, politici, ex-profrenners en topsporters. Er is voorzien in begeleiding door ervaren motards, medische begeleiding, massage indien nodig, mecaniciens, enz.

De deelnemers kunnen zich 4 dagen prof wanen. Afsluiten doen we met een feestelijke slotavond, waar de cheque in het gezelschap van alle deelnemers zal worden uitgereikt aan het goede doel, het Olivia Fund."

De limiet ligt op 100 deelnemers. Er is nog plaats voor 3 bedrijfsteams van elk 5 renners en dan wordt het bordje 'volzet' opgehangen.  PH/N.