Gastsprekers leren leerlingen wat ondernemen is dankzij grootste onderwijsproject tussen laatste jaar secundair / hoger onderwijs en bedrijven in Vlaanderen.

Welke vaardigheden zijn nodig in het bedrijfsleven? Wat betekent ondernemer zijn nu precies? Wat verwachten bedrijven van jongeren? Heel wat vragen die jongeren hebben, maar zelf moeilijk kunnen beantwoorden. Wie kan dat beter dan een ondernemer of bedrijfsleider zelf?

Tot 6 maart organiseert Vlajo de nieuwe editie van 'Ondernemers voor de Klas', hét grootste onderwijsproject tussen enerzijds het laatste jaar secundair en hoger onderwijs én anderzijds bedrijven in Vlaanderen.

Tijdens deze editie verzorgen 450 ondernemers en bedrijfsleiders ruim 750 gastlessen op secundaire scholen, hogescholen en universiteiten in heel Vlaanderen.

Meer dan 14.000 jongeren krijgen de kans om in contact te komen met de bedrijfswereld en al hun prangende vragen te stellen aan ervaren ondernemers en bedrijfsleiders tijdens een interactieve lezing, fantastisch toch?

Dit project past dan ook perfect in de cursus Ondernemerschap/Toegepaste economie die CVO HIK inricht voor, onder meer, de leerlingen van de derde middelbare graad van de kOsh-school in Herentals.

Waar en wanneer?

CVO HIK en de leerlingen van kOsh mogen verschillende gastsprekers verwelkomen :
● Maandag 20 januari '20 van 13.00 tot 15.00 uur spreekt Talia Van Hecke (BNP
Paribas Fortis) voor de leerlingen van de richting Haartooi.
● Maandag 3 februari '20 van 10.00 tot 12.00 uur spreekt Charlotte Fleerackers
(Stabco Foundations) voor de leerlingen van de richting Tuinbouw.
● Woensdag 4 maart (8.30 tot 10.10 u.) en 11 maart '20 (10.00 tot 12.00 u.) spreekt Filip Dings (Schevenels Project Interieurs) voor de leerlingen van de richting Tuinbouw.

Gedurende twee uur gaan de leerlingen met de gastspreker in dialoog en krijgen ze de kans om te ontdekken wat ondernemer of bedrijfsleider zijn nu precies inhoudt.