Toffe uren met je buren? Het gemeentebestuur van Kasterlee geeft organisatoren van buurtfeesten een duwtje in de rug.

Wie in Kasterlee een straatbarbecue of een buurtfeest organiseert kan hiervoor sinds 2006 ondersteuning van het gemeentebestuur vragen. Elke bewonersgroep die samen een buurtfeest wil organiseren kan een aanvraag doen voor het gebruik van het gemeentelijk feestmateriaal en/of een subsidie ‘buurtfeest’ van max. 200 euro en/of een gratis cultureel optreden van max. 300 euro.

Het feest moet plaatsvinden tussen 1 juni en 30 september, zich richten naar alle inwoners van de straat, buurt of wijk of een gedeelte ervan en georganiseerd en aangevraagd worden door bewoners uit 4 verschillende woningen. De aanvragen voor ondersteuning kunnen via een speciaal aanvraagformulier van 1 maart tot 15 april bij de cultuurdienst ingediend worden. Het reglement met de voorwaarden en de aanvraagformulieren zijn verkrijgbaar bij de cultuurdienst of op de website www.kasterlee.be.
 
Met dit initiatief wil het gemeentebestuur de sociale contacten in de verschillende buurten bevorderen en buren de kans geven  om elkaar te ontmoeten, te praten en elkaar te leren kennen.