Donderdag zou de akte verleden worden waarbij de gemeente Kasterlee en Delhaize een woning en een perceel grond achter het gemeentehuis ruilen en de gemeente eigenaar zou worden van de witte woning die aan het gemeentehuis grenst.


De gemeenteraad zette het licht op groen voor deze ruil.
 
Maar eind vorige week werd vastgesteld dat de achterbouw bouwvallig is  en er was zelfs sprake van instortingsgevaar. Delhaize heeft er zich toen toe verbonden de zone af te bakenen en over te gaan tot de sloop van een schuingezakte muur, het betonplaten gedeelte en het erop steunende platte dak. De woning en de metselwerk-achteruitbouw van de woning blijven uiteraard behouden.
 
De sloopwerken zijn donderdagochtend begonnen. Maar met de notaris is afgesproken de ruilakte uit te stellen tot deze werken volledig achter de rug zijn.

“We zijn al bijna 6 jaar in onderhandeling met Delhaize om deze woning te verwerven, op enkele weken zal het nu ook niet aankomen”, reageert burgemeester Ward Kennes. 

In de begroting 2013 die volgende dinsdag op de gemeenteraad komt, zijn middelen voorzien om de woning te renoveren en te integreren in het gemeentehuis.

Foto's J. Stoop / Nnieuws.