Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Onderzoekscommissie naar seksueel misbruik doet 137 aanbevelingen: centraal aanspreekpunt en nieuw expertisecentrum

beeld kerk - rr foto

Er moet een commissaris komen voor Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag en Geweld op minderjarigen en kwetsbare personen. Dat is 1 van de 137 aanbevelingen van de parlementaire onderzoekscommissie naar seksueel geweld in de kerk en daarbuiten.

De commissie pleit ook voor een nieuw expertisecentrum, een betere vergoeding voor erkende slachtoffers en de oprichting van een herstelfonds.

 

Naar aanleiding van 'Godvergeten', de VRT-reeks over seksueel geweld binnen de Kerk en religieuze organisaties richtte de Kamer een parlementaire onderzoekscommissie op naar kindermisbruik en seksueel geweld, binnen en buiten de Kerk.

Die commissie heeft vandaag haar eindrapport voorgesteld.

De onderzoekscommissie besluit dat er "een erg grote nood is aan verdere opvolging en erkenning maar ook aan onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek van seksueel geweld, zowel binnen als buiten de Kerk".  (VRTNWS)

 

 

 
 
 

De onderzoekscommissie besluit dat er "een erg grote nood is aan verdere opvolging en erkenning maar ook aan onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek van seksueel geweld, zowel binnen als buiten de Kerk". 

beeld kerk - rr foto

Deel dit artikel